Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DAMALLSVENSKAN
46v

Banusic hyllar Björkegren: "Varit väldigt viktig för mig"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Lundhs podcast med Marija Banusic var gäst nyligen i spelaren ovan, där hon bland annat talar om Kim Björkegren.

Marija Banusic har sin bästa säsong i karriären bakom sig.
Nu lämnar Linköpings guldtränare Kim Björkegren - som gett anfallaren stort förtroende.
"Jag har växt både som spelare och person under honom", skriver stjärnan till Fotbollskanalen.

Marija Banusic har tidigare talat varmt om Linköpins tränare Kim Björkegren och bland annat lyft fram att han låtit henne vara den hon är. Nu lämnar guldtränaren klubben, ett besked som kom under onsdagen.

Björkegren hyllas nu av Banusic.

"Personligen har Kim varit väldigt viktig för mig detta år. Just det jag har sagt innan med det förtroendet som jag inte känt av innan från en tränare har möjliggjort att jag kunnat bidra till ett SM-guld. Jag har växt både som spelare och person under honom och hittat nya delar att jobba med i och med hans förmåga att alltid vilja utvecklas. Vi är väldigt lika sett till hur höga krav vi har på oss själva och laget, vilket gjorde att vi hittade varande ganska tidigt", skriver Banusic i ett sms till Fotbollskanalen.

"Vi har etablerat ett vinnande lag med nya spelare som rullat in under hela säsongen och det tror jag har mycket med hur han ser till varje individ och deras spetsegenskaper, och i sin tur skapat en spelidé utifrån oss spelare. Självklart är det tråkigt att han lämnar men förhoppningsvis är det bäst för hans utveckling och jag önskar naturligtvis all framgång till honom. Att komma från elitettan och avancera till kvartsfinal i CL samt ta ett SM-guld första året i högsta serien, finns inte många tränare som har lyckats med det, om ens någon."

Marija Banusic gästade nyligen podcasten Lundh och pratade då bland annat om Björkegrens betydelse för henne. Se tv-podden i spelaren ovan.

Publicerad 2017-11-29 kl 16:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons