Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DAMALLSVENSKAN

Banusic känga mot Persson: "Försökte främmandegöra mig"

Foto: Bildbyrån.

Hon petades från EM och kritiserades av tidigare assisterande förbundskaptenen Lilie Persson för att inte vilja anpassa sig till en ny position.
Marija Banusic tror dock att det fanns andra anledningar till att hon petades.
 Det verkar som att hon försökte främmandegöra mig, att hon understryker att jag inte har en svensk bakgrund, säger Banusic till DN.

Linköpings succéanfallare Marija Banusic var ett självklart val när nye förbundskaptenen Peter Gerhardsson tog ut sin första landslagstrupp. Sveriges bästa målskytt i damallsvenskan som något överraskande petades från sommarens trupp EM-trupp av förbundskaptenen Pia Sundhage. I en intervju med Dagens Nyheter talar hon ut om den påstådda dispyten dem emellan.

Det är ett rykte som har skapats av någon med väldigt fantasifulla tankar, att vi skulle ha någon sorts dispyt. Det har vi inte, säger hon till tidningen.

Sundhages närmaste kollega, den assisterande förbundskaptenen Lilie Persson, gjorde inför sommarens mästerskap en intervju med damfotboll.com, där hon menade att Banusic inför mästerskapet tackat nej till en landslagssamling. Detta på grund av att hon skulle få spela yttermittfältare. Banusic menar att hon är en anfallare och inte kunde bidra med sina styrkor från en annan position.

- När man är med i ett svenskt landslag måste man kunna spela på flera positioner och underordna sig laget. Det köpte inte Marija, sade Persson då till sajten.

 Banusic bekräftar för DN att så var fallet men slår nu tillbaka mot Perssons kritik.

Jag förstår inte vad hon menar med det uttalandet, men det verkar som att hon försöker främmandegöra mig, att hon understryker att jag inte har en svensk bakgrund. Jag har alltid spelat för Sverige. Inget annat landslag.

Hon fortsätter.

Jag har fått väldigt mycket frågor från kompisar om vad hon menade. ”Varför sa hon 'svenskt' landslag och inte bara 'landslag'?” Då svarade jag ”det verkar som att hon enbart ser mig som en person med utländsk bakgrund”. Det är tröttsamt att hon försöker indikera att jag på något sätt inte är svensk och att jag inte kan spela för svenska landslaget, för att jag inte kan ”underordna mig” – vilket är helt inkorrekt. Jag tycker att det säger mer om Lilie än vad det gör om mig.

Fotbollskanalen har sökt Lilie Persson för en kommentar.

 


 

Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

Publicerad 2017-09-09 kl 09:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons