Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DAMALLSVENSKAN

Banusic om bojkotten av Fotbollsgalan: "Vi i Linköping tänker inte heller gå"

Foto: Bildbyrån

Det svenska damlandslaget bojkottar Fotbollsgalan.
Marija Banusic menar att de damallsvenska vinnarna Linköping kommer att göra samma sak.
- Och jag hoppas att ingen annan damfotbollsspelare gör det, så länge det ser ut som det gör nu, säger Banusic enligt HD.

Under söndagen kunde Fotbollskanalen berätta att det svenska damlandslaget planerar att bojkotta Fotbollsgalan den 20 november, och i förlängningen kan komma att strejka över träningsmatchen mot Frankrike den 27 november. Det här på grund av att spelarna ännu inte kommit överens med Svenska Fotbollförbundet om något nytt avtal parterna emellan.

Efter att Linköping avslutat säsongen mot LB07 under söndagen menade landslagsspelaren Marija Banusic att de svenska mästarna inte heller tänkt närvara på Fotbollsgalan.

- Jag ska inte gå på Fotbollsgalan, och jag hoppas att ingen annan damfotbollsspelare gör det, så länge det ser ut som det gör nu. Det handlar inte bara om landslaget. Vi i Linköping tänker inte heller gå, säger Banusic till HD.

Landslagskollegan Jonna Andersson är dock inte lika definitiv i sitt besked.

Vi får se. Jag har inte tänkt på det. Det kom ju precis innan matchen och det har varit fullt fokus på matchen, säger backen till Corren.

Publicerad 2017-11-13 kl 07:36
Annons
Annons
Annons