Bennison tvåmålsskytt - gav Rosengård bekväm cupseger

Damallsvenskan

Rosengård tog i eftermiddag andra raka segern i svenska cupen.
Detta efter två mål av Hanna Bennison i 4-0-segern mot Kalmar.

Rosengård blev i fjol cupmästare för tredje året i följd och premiärvann förra helgen mot Limhamn Bunkeflo med 3-0 i årets upplaga av svenska cupen. I eftermiddag väntade andradivisionslaget IFK Kalmar på bortaplan, vilket i slutändan åter blev en bekväm resa till tre poäng för Skånelaget.

Rosengård tog redan i den 11:e minuten ledningen i matchen efter mål av Hanna Bennison. Fyra minuter senare utökade Johanna Rytting Kaneryd till 2-0 och lite senare i första halvlek var matchen avgjord. Bennison fyllde på till 3-0 och såg till att Rosengård gick till halvtidsvila med en trygg ledning.

I andra halvlek hoppade Lisa-Marie Utland in och fastställde slutresultatet till 4-0. Det innebar att Rosengård fick med sig en bra målskillnad till det avslutande gruppmötet och gruppfinalen mot Kristianstads DFF den 9 mars.