Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

DAMALLSVENSKAN

Beslut taget: Hammarbys damer slås ihop med herrarna

Foto: SCANPIX

Hammarby IF Damfotbollsförening har vid ett extrainkallat årsmöte beslutat att gå ihop med herrarna i Hammarby IF FF. För att det formellt ska bli klart krävs även ett beslut på ett ordinarie årsmöte i damfotbollsföreningen.

"För att få optimala förutsättningar inför 2017 så kommer vi redan nu att jobba gemensamt med verksamhetsfrågorna och redan nu koppla ihop lagen med vår kansliorganisation på Hammarby IF FF. Det känns otroligt bra att ta ett stort steg mot att all fotboll inom Hammarby bedrivs inom samma kansliverksamhet oavsett kön och ålder", säger ordföranden Richard von Yxkull i ett pressmeddelande.

Hammarby, som åkte ur damallsvenskan i fjol, är tillbaka i den högsta serien till nästa år.

"Nästa säsong kan bli fantastisk med allsvenska seniorlag både på herr- och damsidan samtidigt som vi inviger en ny hemmaplan när nya Kanalplan står klar efter sommaren. Det kommer att bli ett stort år i klubbens historia."

Sammanfogandet av de två föreningarna påbörjades redan förra året då ungdomslagen gick över till det som varit herrföreningen. I dagsläget är det bara elitlagen som är åtskilda.

Publicerad 2016-11-11 kl 11:32

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER