Chawinga nätade direkt - Kvarnsvedens stjärna fortsätter leverera

Damallsvenskan

Tabitha Chawinga gjorde 43 mål i elitettan förra säsongen.
Nu har hon presenterat sig i damallsvenskan.
Anfallaren räddade en poäng för nykomlingen Kvarnsveden i 1-1-mötet med Vittsjö.

911 åskådare - publikrekord - valde att tillbringa en del av söndagen vid Ljungbergsplanen.
Trots regnet lämnade de Kvarnsvedens premiärmatch med ett leende.
Anledningen?
Tabitha Chawinga.

Chawinga kvitterade
Stjärnan visade att nivåskillnaden mellan damallsvenskan och elitettan inte kommer att påverka hennes prestationer negativt. 20-åringen från Malawi var ständigt i rörelsen, oroade och skapade fyra riktigt bra chanser för hemmalaget.
Vid ett tillfälle hittade Chawinga rätt.

Strax innan paus sprang hon ifrån sin försvarare och rullade kyligt in kvitteringen bakom chanslösa målvakten Katlynn Fraine. Med målet räddade anfallaren en poäng för nykomlingen mot Vittsjö, då Nkemjika Ezurike hade petat in gästernas ledningsboll i 34:e minuten.

- Premiär är premiär. Spelmässigt kan vi förbättra oss men vi har en poäng med oss hem. Det är alltid något, säger Vittsjös tränare Thomas Mårtensson till Norra Skåne.

Två mål av Blackstenius
Oavgjort blev det även mellan Kif Örebro och Umeå IK. Med en riktig drömträff ordnade Michelle De Jongh hemmalagets ledningsmål minuten innan paus men kvarten in i andra kvitterade Lisa Lantz.

Piteå, förra säsongens tabelltrea, fick en fin start på säsongen med 2-0-segern hemma mot Göteborg. Och det var till stor del tack vare Felicia Karlssons fina passningsfot.

Anfallaren spelade fram Tempest-Marie Norlin till 1-0 och låg sedan även bakom Nina Jakobssons 2-0.

Stina Blackstenius hade stor uppvisning i Linköpings 4-2-seger hemma mot Mallbacken. Redan i den elfte minuten skickade hon in 1-0, sedan spelade hon fram Kristine Minde till 2-0 och i 74:e minuten ökade 20-åringen, med sitt andra mål i matchen, på till 4-1. På tilläggstid reducerade Mallbackens Clara Alm.

Publicerad 2016-04-17 kl 18:12