Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DAMALLSVENSKAN

Danska landslaget hotar med strejk: "Utan avtal spelar vi inte"

Foto: Bildbyrån.

På måndag ska de danska landslaget återsamlas.
Men nu hotar spelarna med strejk.
- Utan avtal spelar vi inte den matchen, säger FC Rosengårds Sanne Troelsgaard till danska TV2.

Sommarens EM-slutspel slutade med dansk succé. Danskorna tog sig hela vägen till final där dock Holland blev för svårt.

Redan på måndag är det dags för nästa landslagssamling och den 15 september ställs man mot just Holland i en landskamp. Fyra dagar senare väntar VM-kval mot Ungern . Men en infekterad konflikt mellan landslagsspelarna och det danska förbundet riskerar nu att grusa inledningen av kvalet.

Avtalet mellan landslaget och förbundet har gått ut och parterna har inte kommit fram till en ny överenskommelse. Det hela kan sluta med att spelarna strejkar.

- Utan avtal spelar vi inte den matchen, och så kommer vi inte till samlingen, säger FC Rosengårds Sanne Troelsgaard till danska TV2.

Konflikten grundar sig i det faktum att spelarföreningen vill att spelarna ska anses som anställda vid de tillfällen de representerar landslaget, vilket DBU inte vill acceptera. Enligt förbundet skulle ett sådant avtal göra att deras omkostnader skulle öka med fem till tio gånger, det skriver TT.

- Vi vill att de erkänner våra prestationer, att de visar att vi är värda att investera i. Det tycker vi att vi har bevisat, säger målvakten Stina Lykke till nyhetsbyrån Ritzau.

Danmark spelar i samma grupp som Sverige i det kommande kvalet. Länderna ställs mot varandra den 20 oktober på Gamla Ullevi.

Publicerad 2017-09-07 kl 13:41
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons