Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Därför fortsätter Göteborg FC satsningen: "Är ingen ekonomisk fråga"

Damallsvenskan

Det blir damallsvenskt spel för Göteborg FC under 2021.
Men det har inte med sponsor-pengar att göra.
- Det här är ingen ekonomisk fråga, säger pressansvarige Tore Lund till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

I tisdags meddelade Göteborg FC att de skulle lägga ned, men under torsdagen höll föreningen ett möte där ledningen och spelartruppen informerades av klubbens ordförande Peter Bronsman vad som kommer att hända. Och det blir damallsvenskt spel 2021 i Göteborg, det meddelade klubben i ett pressmeddelande efter mötet.

När Fotbollskanalen når klubben, förklarar pressansvarige Tore Lund läget:

- Det har missuppfattats att det är en ekonomisk fråga, vi har fantastiska sponsorer, vi har jättebra partners, det här är ingen ekonomisk fråga. Vi, tillsammans med kanske Rosengård, har en bra ekonomi, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

Annons

- Med tanke på situationen i klubbar som Bayern München, Lyon och så vidare. Då behöver vi större muskler. Herrfotbollen bekostar damfotbollen i princip, om du förstår vad jag menar.

Klubben meddelade i pressmeddelandet att de jobbar på en lösning: "Till klubbens stora glädje och tacksamhet har det kommit ett positivt gensvar från ett par föreningar om att utveckla damfotbollen i Göteborg i ett nära samarbete oss emellan. Vi kommer utan dröjsmål att sätta oss med de aktuella föreningarna och diskutera förutsättningarna för detta. Vår ambition är att ha en lösning klar under våren".

- Vi är en förening med höga ambitioner. Så vi ska sätta oss ned dom här intresserade föreningarna och se vad vi kan göra, säger Lund till Fotbollskanalen.

Finns det något som är klart med de intresserade klubbarna?

Annons
- Inte klart, det finns två intresserade föreningar. Men jag kommenterar ingenting, det kan lika gärna var en badmintonförening i Frölunda, säger han och skrattar.

Ordförande Peter Bronsman förklarar beskedet för GP:

- Jag vet självfallet vilka klubbar det är men jag kan inte säga mer. Jag får nästan en tår i ögat över hur många som vill hjälpa till. Men jag har valt ut större föreningar som kan ge det tjejerna är värda. Vi kommer att spela vidare i Champions League och damallsvenskan nästa år men i vilken färg på dräkterna är oklart, säger Bronsman till tidningen och fortsätter:

- Jag är jätteglad och tacksam att så många vill vara med och hjälpa föreningen. Jag är säker på att detta kommer bli så jäkla bra för damfotbollen i Göteborg

Fotbollskanalen har sökt Peter Bronsman.

Publicerad 2020-12-31 kl 14:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto