Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Det är nästa mål i Göteborg FC:s satsning: "Viktigt att det sköts diskret"

Damallsvenskan

Göteborg FC fortsätter satsningen.
Då ska Advokat Carl Fhager hjälpa till.
- Det är skönt att första delmålet är nått. Nu jobbar vi vidare mot delmål två, säger han till GP.

Foto: Bildbyrån.

Göteborg FC vill, som de meddelade under torsdagen, integreras i en större förening för att kunna mäta sig med de största i Champions League, och fortsätta vara en toppklubb i Sverige. Då ska Carl Fhager och Maqs advokatbyrå driva klubben framåt.

I en intervju med GP menar Fhager att det är skönt att det första delmålet är nått, och att de nu jobbar vidare mot det andra delmålet. Vilket är:

- Det är att på något sätt hitta en större förening som kan ta den här elitverksamheten som Göteborg FC driver i dag till nästa nivå, säger han till tidningen.

Flera föreningar och andra intressenter som har hört av sig till GFC för att på det ena eller andra sättet försöka hjälpa klubben att utvecklas. Men Fhager kan inte säga något om dessa. Något som GFC:s pressansvarige Tore Lund inte heller kunde göra under torsdagen.

Annons

Det här är en viktig faktor - att det sköts diskret och med stor respekt. Sen när man kommer till ett vägval så är föreningsdemokrati viktigt och man ska ta hänsyn till vad medlemmarna har för åsikt, hur de resonerar och funderar, säger Fhager till GP.

När nästa steg kommer presenteras är ännu inte klart, även om Göteborg FC själva skriver att klubbens ambition är att ha en lösning klar under våren. Men redan nu finns det uppgifter om att de kommer inleda ett samarbete med BK Häcken. Läs mer om det här.

Publicerad 2021-01-01 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto