Dif bröt negativa sviten - tog säsongens andra seger mot Eskilstuna

Damallsvenskan

Djurgården tog säsongens andra seger när man besegrade Eskilstuna under onsdagen.
Dubbla mål av Sheila Van den Bulk såg till att Stockholmarna vann med 2-1.

Det har gått trögt för Djurgården i damallsvenskans säsongsinledning. Efter sex matcher hade man bara lyckats med en seger, två oavgjorda och tre förluster inför dagens match mot Eskilstuna United.

Det genomgående temat har varit att man inte kunnat hålla i ledningarna när man väl haft de, men under onsdagen vände man på den trenden hemma på Stockholms Stadion.

Precis innan halvtid hittade Frida Boriero mittfältaren Sheila Van den Bulk efter en hörnvariant - som rann igenom straffområdet - till 1-0 Djurgården.

Med 20 minuter kvar att spela blev Van den Bulk nedriven på offensiv hörna och fixade straff för Djurgården. Straffen klev hon fram själv och förvaltade till 2-0 för att ge hemmalaget lite andrum.

Eskilstuna lyckades få in en reducering till 2-1 i matchens 78:e minut genom Kajsa Collin,  som assisterades av succéspelaren Loreta Kullashi - men det räckte inte.

Djurgården tog sin andra vinst för säsongen och klättrar därmed upp på sjundeplats i damallsvenskan. Eskilstuna, å andra sidan, stannar kvar på sjätteplats på samma poäng som Djurgården men med bättre målskillnad.

Publicerad 2020-07-29 kl 22:20