Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DAMALLSVENSKAN

Dif-profilen tar över klubbens damlag: "Helt perfekt"

Foto: Dif Fotboll

Joel Riddez återvänder till Djurgården. Den tidigare spelaren i herrlaget är damlagets nye tränare i damallsvenskan.
- Det känns så klart jättekul, säger Riddez till klubbens hemsida.

Joel Riddez har spelat för Djurgårdens herrlag i två sejourer, först mellan 1999 och 2001 och sedan även 2011 till 2013. Den förre mittfältaren och försvararen återvänder nu till föreningen. Riddez har skrivit på ett tvåårskontrakt som huvudtränare för Dif:s damlag.

- Det känns så klart jättekul, jag har väl hela tiden haft en ambition att komma tillbaka till Djurgården. Jag har en ambition att vara huvudtränare och så fick jag den här möjligheten att jobba på högsta nivå som kändes helt perfekt. Jag har varit assisterande tränare i drygt tre år och det är ett jättebra läge för mig nu att ta steget till huvudtränare, säger Riddez till klubbens hemsida.

När spelaren Joel Riddez lämnade Djurgården 2013 blev han spelande assisterande tränare i IK Frej i superettan. Där stannade han tills i somras när han gick till tidigare klubben Assyriska och blev assisterande och sportchef. Nu hoppar Riddez på sitt första uppdrag som huvudtränare.

- Jag tog ett smygsteg först och var spelande asstränare i Frej. Sen kände jag att jag vill satsa mer på tränarbiten. Det funkade bra tycker jag, jag var kvar i två och ett halvt år och under den tiden gick vi från division ett till att bli ett etablerat Superettanlag, det var en väldigt kul resa. Jag vill vara kvar i fotbollsmiljön och har alltid varit intresserad av tränarskapet och ledarbiten. Nu känner jag att jag vill satsa fullt ut några år och se hur det bär, säger Riddez.

Djurgården slutade sexa som nykomling i damallsvenskan den gångna säsongen.

Publicerad 2016-12-15 kl 17:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons