Djurgården körde över AIK i derbyt - supportrarna med banderoll mot Lindahl: "Du får oss aldrig att tiga"

Damallsvenskan

Djurgården körde över AIK på Stockholms Stadion med 4-2 och bröt sin svit om sju matcher utan seger.
Samtidigt passade hemmasupportrarna på att skicka ett meddelande till sin målvakt Hedvig Lindahl, som rört upp känslor i supporterled.
"Vi är oönskade 'gäng' i Lindahls liga - Hedvig du får oss aldrig att tiga", skrevs på en banderoll enligt Sportbladet.

3:39

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Hedvig Lindahl i spelaren ovan.

Både Djurgården och AIK var inne i tunga perioder inför söndagens Stockholmsderby. Djurgården hade inte vunnit sedan den 19 juni när IFK Kalmar besegrades med 1-0. AIK vann senast den 9 juni, då besegrades Piteå med 1-0.

Under lördagseftermiddagen ställdes de mot varandra på Stockholms Stadion.

När matchen sparkat igång dröjde det bara sex minuter innan hemmalaget hade tagit ledningen. På en Djurgårdshörna damp en retur ner framför fötterna på Lova Lundin, som inte gjorde några misstag utan enkelt sköt in 1-0 till Djurgården.

Därefter dröjde det bara ytterligare åtta minuter innan Djurgården hade utökat. Tove Almqvist tog saken i egna händer och drev boll från mittlinjen innan hon placerade in 2-0 från nära håll. En mardrömsstart för AIK.

Innan halvtid skulle även trean komma. Nellie Lilja hittade Lundin på huvudet med i AIK:s straffområde med ett vänsterinlägg, varpå Lundin säkert nickade in 3-0 från nära håll.

- Det är otroligt skönt, det är sådant här man drömmer om när man är liten, säger Lova Lundin till Viaplay i halvtid.

- Det känns fantastiskt. Jag tycker att det stämmer bra in på de två målen (killer-instinkt), jag ligger rätt i positionen och är där när det gäller. Det är sådana mål man vill göra som nia, avslutar hon.

Med dryga timmen spelad reducerade AIK. I efterspelet på en hörna, då Hedvig Lindahl missat en utboxning, tilläts en omarkerad Olivia Lindstedt skjuta vid straffpunkten, och Lindahl kunde inte hålla bollen utanför målet. Dessvärre, för 39-åringens del, får hon fortsätta jaga sin första hållna nolla i blåränderna.

Men Lindahl skulle få revanschera sig. Med 15 minuter kvar att spela tilldelades AIK straff efter att Kamilla Karlsen gjort ner Matilda Nildén i eget straffområde. Fram till straffpunkten klev Remy Siemsen - men hon blev överlistad av Lindahl som räddade straffen. Djurgårdsmålvakten stod även för en imponerande räddning på returen och styrde ut till en hörna.

När det återstod fem minuter av ordinarie matchtid kombinerade Djurgårdens inhoppare fram till 4-1. Sara Olais inlägg hittade pannan på Flavine Mawete som med en klassaktion placerade in sin nick intill den bortre stolpen.

I den 88:e fick AIK in ett tröstmål genom Siemsen, men mer än så mäktade man inte med. Djurgården vann derbyt med 4-2 och bröt därmed sin svit om sju matcher utan seger. För AIK innebär förlusten samtidigt att man spelat nio matcher i damallsvenskan utan seger.

- Jag är jättebesviken. Det känns som vi absolut hade kunnat göra en bättre match och när vi steppar upp i andra halvlek räcker det inte till. Så jag är jättebesviken, verkligen, säger AIK:s Olivia Lindstedt till Viaplay efter matchen och utvecklar vidare:

- Jag tycker att det inte är mycket som stämmer helt. Det blir lite fel överallt, så det går inte riktigt vår väg.

Hedvig Lindahl var nöjd efter första segern i nya klubben.

- Den här vi väntat på länge. Skönt att det kommer i ett derby, jag har ju förstått att det betyder mycket för alla som är Djurgården sedan barnsben. Så, skönt att första segern kommer i den här matchen så klart, men jag hade hoppats att den hade kommit långt innan. Men nu kom den idag och då får vi fira det, säger hon till TV4 Sporten efter matchen.

Men det var inte bara segern som stod i fokus i Djurgårdsled. Efter att Lindahl bland annat hyllat lokalrivalen Hammarbys publikrekrytering, och skällt ut sina lagkamrater med "Kan man aldrig få hålla en noll i det här jävla laget?" när man släppte in 1-0 mot Brommapojkarna, skickade supportrarna en känga mot sin målvakt.

I den andra halvleken hissades en banderoll med texten "Vi är oönskade "gäng" i Lindahls liga - Hedvig du får oss aldrig att tiga", rapporterar Sportbladet.

Djurgården: Lindahl - Hed, Lövgren, Boakye, Karlsen - Lilja, Almqvist, Motlhalo - Johansson, Lundin, Bergström

AIK: Backmark - Jansson, Johansson, Olsson, Klingwall - Lindstedt, Abbe, Nyberg, Nildén - Siemsen, Collin.

Publicerad 2022-10-02 kl 17:12