Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Djurgårdsprofilen hyllar tränarbytet: "Ledarskapet var inte lika tydligt"

6v

Djurgården placerar sig på en mittenplacering med tre omgångar kvar av serien.
Efter en händelserik säsong med bland annat ett tränarbyte, blickar Fanny Lång framåt.
- Djurgården är en klubb med så mycket potential, säger hon till Fotbollskanalen.

I mitten av augusti föll Djurgården mot AIK vilket betydde säsongens tredje derbyförlust. Klubben valde därefter att göra förändring. Pierre Fondin fick lämna tränarposten och Magnus Pålsson blev ersättaren. Ett tränarbyte som var välkommet enligt Fanny Lång.

- Magnus satte i gång ett väldigt intensivt arbete när han kom, så det känns som han varit här länge. Jag har bara positivt att säga om honom. Han har en ledarstil och en vinnarskalle som jag nog aldrig sett hos en tränare tidigare. Det är väldigt positivt, berättar Lång för Fotbollskanalen.

Vad har Pålsson tillfört?
- Det är en del detaljer, men det finns en tydlighet hos honom och i allt vi gör. Om vi inte gör mål en match är det inte på grund av att vi har dåliga anfallare. Vi försöker i stället arbete efter att skapa fler anfall. Vi vill inte hänga upp spelet på en målskytt. Magnus ger en ofta tankeställare och lär oss saker. Det är en stor skillnad från tidigare.

ANNONS

Hur var det tidigare i så fall?
- Det kunde saknas ett ledarskap hur man får ihop en grupp. Det behövs att någon ställer krav på alla spelare. Ledarskapet var inte lika tydligt och att vi kanske saknade den vinnarmentaliteten som finns nu. Vi startade serien dåligt, men vi hade också en väldigt bra period. AIK-matchen som vi förlorade då var den första dåliga insatsen vi hade på länge.

Med Pålsson vid rodret tog Djurgården vara på sista chansen att vinna ett derby. I omgång 17 besegrades Hammarby på Stockholm Stadion med 2-1. Det har dock varit två tunga matcher efter det. Det har slutat med noll poäng både mot Eskilstuna och Örebro.

- Vi radade upp flera bra resultat, sedan kom dessa två matcher. Där har vi inte alls kommit upp i nivå. Vi har pratat igenom vad som behöver bli bättre, men det är också en väldigt jämn serie. Jag tyckte inte matchbilden mot Eskilstuna speglade resultatet, men vi gav bort enkla mål.

ANNONS

Förra säsongen slutade Djurgården på en niondeplats, men situationen var en helt annan än den nuvarande. Kontraktet säkrades först i sista omgången och det var endast med en poängs marginal. Lång berättar om lättnaden att inte vara i samma situation detta år.

- Jämfört med de senaste säsongerna känns det väldigt bra att ligga där vi gör. Däremot är vi inte helt nöjda med vår placering. Vinner vi de tre sista matcherna kan vi bli fyra. Djurgården är en klubb med höga målsättningar och vi ska inte bara klara kontraktet.

Hur mycket potential anser du finns i klubben?
- Det finns väldigt mycket potential. Det känns som att arbetet har börjat nu i år och att vi kan få kontinuitet framöver. Jag tror vi skulle kunna ligga däruppe i tabellen inom bara några år. Djurgården är en storklubb som hör hemma där.

ANNONS

Djurgården spelar under lördagen mot Kristianstad på hemmaplan. Sedan väntar tuffast möjliga avslutning med matcher mot BK Häcken och Rosengård.

Publicerad 2021-10-16 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto