Efter drömstarten - Kopparbergs/Göteborg säkrade Champions League-spel

Damallsvenskan

Rebecka Blomqvists tidiga ledningsmål blev avgörande när Kopparbergs/Göteborg segrade mot Växjö – och nu är andraplatsen i damallsvenskan säkrad.

I och med att matchen Rosengård - Vittsjö slutade oavgjort i kombination med att göteborgarna segrade med uddamålet mot Växjö är nu andraplatsen, som innebär spel i Champions League, säkrad för Kopparbergs/Göteborg. Det trots att det återstår en omgång kvar av damallsvenskan.

Hemmalaget Kopparbergs/Göteborg kunde knappast fått en bättre start i mötet med Växjö på Valhalla IP. Redan i den andra minuten hade målsprutan Rebecka Blomqvist spräckt nollan genom att sätta ledningsmålet bakom Katlynn Fraine i bortamålet. Efter drabbningens första fullträff hade bägge lagen en del avslut, men inget resulterade i nätrassel. Som du säkerligen listat ut lyckades således göteborgarna hålla undan och kunde gå till pausvilan med en uddamålsledning i ryggen.

I början av den andra akten testade Blomqvist Fraine med flera avslut på kort tid men amerikanskan stod pall och räddade. När Emma Koivisto, i fortsatt en uddamålsledning, testade den Florida-födda jenkaren kunde inte Växjö-keepern stå emot. Finskans utökning innebar att sekretariatet fick ändra resultatet på tavlan till två mål mot noll. Men innan huvuddomare Ulrica Löv förkunnade att matchen var slut hann gästernas Violah Nambi reducera och slutresultatet skrevs således till 2-1.

I slutomgången av 2019-års damallsvenska ställs Kopparbergs/Göteborg mot bottenlaget Limhamn Bunkeflo. Växjö å andra sidan möter Eskilstuna United på hemmaplan.