POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAMALLSVENSKAN
1v

Efter kritiken från tidigare stjärnan: ”Det finns ett stöd hos spelarna”

Foto: Bildbyrån

Anna Oscarsson lämnade Linköping och menade att hon känt sig nedtryckt av tränaren Olof Unogård.
Klubbens ordförande tar allvarligt på kritiken, men menar att spelartruppen har förtroende för Unogård.
- Det finns ett stöd hos spelarna för Olof, när vi har pratat med Emma Lennartsson, lagkapten, och Nilla Fischer främst, säger Paul Lindvall till Fotbollskanalen.

Det var i en intervju med Sportbladet som Anna Oscarsson, som lämnat Linköpings FC för Eskilstuna United, vittnade om kränkande kommunikation från LFC-tränaren Olof Unogård.

- Jag försöker alltid vara uppriktig och rak, men bara för att jag vill att vi som lag och jag själv ska utvecklas. Är det något som behöver förbättras så vill och försöker jag vara den som vågar ta upp det. Jag upplever att problemet har varit att det inte har tagits väl emot väl. Jag har vid flertal tillfällen känt mig nedtryckt i vår kommunikation, sa Oscarsson till Sportbladet.

Linköping håller just nu på att se över sin ledarstab och bland annat så ser det ut att innebära att Olof Unogård får flytta på sig till en annan roll. Det är dock orelaterat till Anna Oscarssons berättelse, menar ordföranden Paul Lindvall.

- Vi gjorde en del förändringar redan kring sommaruppehållet, det var ju ett långt sommaruppehåll i och med att det var VM-år. Och då har vi inte någon formell tjänst inrättat som sportchef utan det har legat delat de uppgifterna på Olof som huvudtränare och på klubbdirektören Ann-Sofie Brehmer Hjertstedt. Också ibland med stöd av styrelsen. Så Olof har gått in mer i såna arbetsuppgifter och William Strömberg (assisterande tränare) har tagit mer ansvar för träningar och det sportsliga då. Olof har haft huvudansvaret för det sportsliga också, det är ingen tvekan om det. Men det har skett en förändring där och då när vi nu ser över till nästa år så är det naturligt att vi ser över om något behöver ändras om också hur vi ser på fördelningen mellan Olof och William. Men vi har förtroende för båda de två och båda kommer att ha en nyckelroll även inför den nya säsongen, säger Lindvall till Fotbollskanalen.

Vad är det för roll som diskuteras för Olof?
- Vi pratar bland annat om att en viktig del är att vi behöver stärka upp kring den delen som är sportchefsrelaterad. Men det finns även andra uppgifter som handlar om att vi har planer på att bygga ut en LFC-akademi. Vi har såna styrelsebeslut att vi vill ha F17- och F19-verksamhet och knyta det tydligare till det elitlaget vi har. Så det är uppgifter som ligger i den skärningspunkten också som någon måste jobba med. Där stärker vi säkert upp med andra också, men det kan vara såna uppgifter också.

Fotbollskanalen har tidigare skrivit om hur Unogård sökt ett jobb hos toppkonkurrenten Kopparbergs/Göteborg. LFC:s ordförande Paul Lindvall vill inte kommentera de uppgifterna, men upplever att tränaren är öppen för att ta en annan roll i föreningen.

- Ja, det tror jag. Nu är han på semester så jag har haft kontakt med honom sedan vårt senaste styrelsemöte mer än ett kort samtal, och då tänker jag att klubbdirektören och jag och kanske någon mer kan ta när han är tillbaka, säger Lindvall.

Efter Anna Oscarssons uttalanden i Sportbladet så har ordföranden Paul Lindvall agerat för att få en helhetsbild av situationen, och han menar att det inte rör sig om något utbrett missnöje bland spelarna.

- För mig som ordförande är det självklart att i såna lägen verkligen gå till botten med det och se vad det finns för grund till det och hur ser det ut och liknande. Så vi har diskuterat det också. Vi har pratat med Olof kring det och det har varit kontakt med Anna kring det. Men också då spelarna i laget hur de ser på situationen. Och då har vi kommit fram till att vi tycker att det är väldigt olyckligt att den här situationen har uppkommit då, men det är inte så att vi har kunnat hitta stöd för någon mer formell anmärkning mot det. Men vi tycker däremot att det är synd med en viktig och bra spelare, att man skiljs utan att man är överens. Det finns väl grund att vara självkritisk till det, det får man väl dra lärdomar kring helt enkelt. Men jag har uppskattat väldigt mycket Anna Oscarssons insats i laget och jag tycker att det är viktigt de som lämnar oss känner att Linköping var en jäkla bra klubb och nu går jag vidare till något annat, säger Lindvall.

Du uttryckte det som att det inte finns stöd för någon formell anmärkning, kan du utveckla vad du menar med det?
- Det finns tvärtom ett stöd hos spelarna för Olof, när vi har pratat med Emma Lennartsson, lagkapten, och Nilla Fischer främst. Det är inte jag som har haft den (kontakten) men vi har samlat in den. Jag tycker att det är en skyldighet som ordförande i en förening att när det kommer så allvarlig kritik att också se vad det står för och finns det anledningar för några formella åtgärder. Det var därför jag uttryckte mig så.

Publicerad 2019-11-07 kl 08:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå