Efter skadeproblemen - Ilestedt tillbaka som målskytt

Damallsvenskan

Rosengårds landslagsback Amanda Ilestedt gjorde comeback efter fem månaders ryggproblem. Det tog mindre än 25 minuter att hitta tillbaka in i målprotokollet i segermatchen mot Piteå, 4-0.

Diskskadan i ryggen tvingade Amanda Ilestedt att tacka nej till landslaget i vintras och att skjuta på årsdebuten i allsvenskan med Rosengård.

Mot Piteå var Ilestedt tillbaka och det började bra - både för den 23-åriga mittbacken och för laget.

Lieke Martens, det nederländska nyförvärvet från Göteborg, gjorde 1-0 efter blott tre minuter och 20 minuter senare knäade Ilestedt in 2-0 på en hörna från Lina Nilsson.

Hemmalaget fortsatte att övertyga och vann till slut med 4-0, efter ytterligare ett mål av Martens och ett av Iina Salmi.

Ilestedt tackade sina lagkamrater för hjälpen under konvalescensen.

- De har verkligen varit där och stöttat mig hela tiden, alla tjejerna i laget. Jag känner mig redo i kroppen, både mentalt och fysiskt, sade hon till Sydsvenskan efter att ha testspelat med klubbens F19-lag i helgen.

Även målvakten Zecira Musovic var tillbaka i Rosengårds trupp efter skada (handen), men hon satt på bänken hela matchen.

Malmölaget toppar tabellen efter tre raka segrar, på bättre målskillnad än Linköping.