Efter spektakulära målen - Piteå föll tungt mot Kristianstad

Damallsvenskan

Piteå föll tungt borta mot Kristianstad.
I en match fylld med spektakulära mål drog Kristianstad längsta stråt och vann med 3-1.

Piteå reste under onsdagen till Kristianstads på jakt efter tre poäng för att haka på i tabelltoppen av damallsvenskan.

I den tolfte minuten fick man en drömstart, när Fernanda da Silva gav Piteå ledningen med ett spektakulärt mål då hon skruvade in en hörna från vänster direkt in i mål.

Men Piteå fick bara ha ledningen i två minuter. I matchens 14:e minut kvitterade hemmalaget Kristianstad – också genom en hörna. Therese Åsland slog en hörna från höger som prickade Alice Nilsson till 1-0.

Piteå fick sedan en rejäl kalldusch tio minuter in i den andra halvleken. Kristianstads-backen Mia Carlsson slog en djupledsboll från egen backlinje, över Piteå-försvaret, till Amanda Edgren som plockade ned och kyligt placerade in 2-1 till hemmalaget.

Bara fyra minuter senare var det Kristianstad tur att göra ett spektakulärt mål. Jutta Rantala fick bollen av Åsland till vänster i Piteås straffområde, där hon dribblade av en försvarare och dundrade in 3-1 via ribban.

Uppförsbacken blev inte lättare för Piteå när anfallaren Nina Jakobsson fick rött kort efter en sen satsning med timmen spelad.

Men resultatet stod sig och matchen slutade 3-1. Piteå föll tungt, men stannar för tillfället kvar på fjärdeplats med elva poäng. Samtidigt klättrar Kristianstad i och med segern upp på femteplats med samma poäng som Piteå – dock med sämre målskillnad.

Publicerad 2020-07-29 kl 20:03