Damallsvenskan

Det blev en målrik andra halvlek mellan Piteå och Djurgården.
I midnattssolen stod Hlin Eiriksdottir för ett äkta hattrick.
Hon blev stor hjälte för Piteå i 3-0-segern.

932 åskådare hade tagit sig till Lombia IP i Kiruna där Piteå och Djurgården skulle mötas i midnattssol, med matchstart 23.00. Piteå tog initiativet direkt i matchen men när klockan slog midnatt var det fortsatt mållöst lagen emellan.

Men i andra halvlek däremot, då satte målskytten fart. Och det var Hlin Eiriksdottir som kom i gång rejält. I den 53:e minuten spräckte hon nollan med ett avslut från en snäv vinkel. En Djurgårdsförsvarare rensade på mållinjen men bollen slutade trots det i nätet till 1-0 för Piteå.

Det var Eiriksdottir första av tre mål under nattens match. Hon utökade i 68:e minuten på en omställning, innan hon minuter senare fulländade ett äkta hattrick med 3-0-målet.

Det blev sedan slutresultatet i matchen och 22-åringen blev stor matchhjälte som segerfixare och matchens enda målskytt.

- Det var aldrig någon tvekan i vårt lag att vi skulle vinna. En otroligt härlig känsla, säger hon i Viaplays sändning.

Segern innebär att Piteå går om Djurgården i den allsvenska tabellen, till en åttondeplats medan Djurgården flyttas ner till nionde placeringen.

Publicerad 2022-06-14 kl 07:22