Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DAMALLSVENSKAN

Emma Lundh drabbad av MS: "Sov mig igenom hela VM"

Foto: Bildbyrån.

Tröttheten visade sig vara en nervsjukdom.
Nu berättar Vittsjö-spelaren Emma Lundh själv att hon fått diagnosen MS.
- Jag sov mig igenom hela VM, säger hon till SVT.

Emma Lundh, som var en del av svenska EM-truppen under 2015 och som representerat den engelska storklubben Liverpool, berättar i en intervju med SVT att hon drabbats av nervsjukdomen MS. Lundh fick diagnosen i februari i år, efter att ha besvärats av kronisk trötthet, men det är först nu hon valt att berätta om det.

- Jag ställde fem miljoner frågor till läkarna och fick bra svar. Nu vet jag varför min kropp reagerar. Man vet aldrig vad som händer i livet och jag kan inte gå runt och oroa mig. Och vem vet, kanske finns det ett botemedel om några år, säger hon till SVT.

I intervjun berättar hon om att VM 2015 mest handlade om att försöka hantera tröttheten som ständigt gjorde sig påmind.

- Jag sov mig igenom hela VM. Kosse (Kosovare Asllani) kom med kaffe till mig på morgnarna för att hon tyckte att jag var så trött.

Lundh beslutade sig för att lämna Liverpool, trots att hon hade ett år kvar på kontraktet, i januari i år. 27-åringen berättar om hur hon hade svårt att prestera i den engelska klubben.

- Jag började bli ifrågasatt. Tränaren trodde ju verkligen på mig, men blev irriterad när han upplevde att mina prestationer varierade så mycket. Han tjatade om att det bara satt i mitt huvud. Mitt enda fokus, de flesta dagar, låg ju på att orka hålla mig vaken. Jag orkade ingenting annat.

Kontraktet med Vittsjö går ut efter den här säsongen, men Lundh har inte gett upp tanken på att spela fotboll nu när hon fått rätt diagnos på besvären.

- Jag tänker mycket på att köra vidare och se hur det går nu när jag får rätt behandling. Att ge fotbollen, som jag älskar, en chans till.

Publicerad 2017-11-08 kl 11:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons