Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

DAMALLSVENSKAN
35v

Eriksson öppen för allt: "Jag behöver något nytt"

Foto: Bildbyrån

Viktor Eriksson lämnar Eskilstuna United efter säsongen.
Tränaren har då gjort elva säsonger i klubben.
- Jag behöver något nytt, se mer än bara Tunavallen, säger han till Fotbollskanalen.

Under fredagen offentliggjorde Eskilstuna United att tränaren Viktor Eriksson lämnar klubben efter säsongen.

- Det är ett beslut som växt fram sen jag fick frågan om förlängning för några veckor sedan. Då behövde jag ta ställning till framtiden. Jag har jobbat i klubben sen 2007 och varit ansvarig tränare sedan 2012. Under varje säsong de senaste åren har det känts som att det kommer närmare ett slut. Jag känner att jag behöver något nytt, en ny utmaning. Jag behöver se mer än bara Tunavallen, säger Eriksson.

- Det har varit någon jobbig vecka där jag verkligen fått fundera, för jag trivs i grunden väldigt bra i Eskilstuna och i Eskilstuna United, men det är skönt när beslutet väl är fattat. Nu kan jag fokusera 100 procent på laget under hösten, och så får vi se vad som händer därefter.

Vad säger du om din tid i Eskilstuna?
- Jag har föreningen att tacka för mycket. Jag började här som en ung pojkspoling. Jag har fått utvecklas i rollen som tränare och jag har tagit steg allteftersom föreningen tagit steg. 2010 spelade vi i division 2. Det har varit en fantastisk resa. Det är många som har varit inblandade och det har varit roligt vara med. Det jag gjort tror jag kommer göra stor nytta för mig under nästa uppdrag.

Ditt bästa minne?
- Det är ganska svårt att välja ett. Det är allt från när vi gick upp till allsvenskan, när vi fajtades om guldet 2015 till när vi spelade i Champions League. Det finns många bra minnen. Jag hoppas att vi ska kunna skapa fler under hösten.

Vad vet du om vad som händer med dig efter året?
- Ingenting. Det får bli en senare fråga. Det är skönt att det är ganska långt fram i tiden, det är inte förrän nästa år som jag behöver ha något annat att göra. Det där ligger framför mig, hösten får utvisa vad som händer

Vad har du för ambitioner i stort med din karriär?
- Jag vill fortsätta med fotboll på så hög nivå som möjligt. Men det är en tuff bransch, tränarna är många och jobben få. Där får man vara ödmjuk, men jag vill komma någonstans där det finns en spännande utmaning.

Utomlands, gå över på herrsidan? Hur tänker du där?
- Jag har ingen begränsning där. Branschen är sådan att du inte har råd att ha begränsningar, säger Eriksson.

Publicerad 2017-07-15 kl 10:30

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER