Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

DAMALLSVENSKAN
39v

Eskilstuna byter tränare till nästa säsong: "Allt har sin tid"

Foto: Bildbyrån

Eskilstuna United byter tränare till nästa säsong.
Viktor Eriksson väljer att lämna föreningen efter tio år.
- Allt har sin tid och jag behöver en ny utmaning, säger han i en kommentar.

Efter elva omgångar placerar sig Eskilstuna United på tredje plats i allsvenskan. Till nästa säsong meddelar man nu att det blir ett tränarskifte nästa år då Viktor Eriksson lämnar.

Eriksson har varit verksam i föreningen sedan 2007 och tog över som huvudtränare 2012. Nu har han valt att tacka nej till en förlängning.

- Jag har haft många bra år i United och har föreningen att tacka för mycket. De trodde på mig som ung tränare och jag har fått chansen att utvecklas i min tränarroll och varit med på en fantastisk resa under de här åren. Men allt har sin tid och jag behöver en ny utmaning efter denna säsong, säger Viktor Eriksson till klubbens hemsida.

Under hans tid som tränare har Eskilstuna avancerat till allsvenskan, där man numera är ett etablerat topplag, och spelat i Champions League.

 - Viktor har gjort ett fantastiskt arbete och varit en stor del till den snabba och fantastiska utveckling klubben har haft de senaste åren, säger styrelsemedlemmen Tommy Svensson.

- Att vi nu är överens om att gå skilda vägar är positivt för alla parter. Viktor beslut grundar sig i att han efter 10 år i föreningen behöver en utveckling i sin karriär likväl som föreningen behöver ta nästa steg i sin utveckling. Nu börjar ett tufft och hårt arbete att hitta en ersättare för Viktor till säsongen 2018.

När allsvenskan drar igång igen efter EM-slutspelet ställs Eskilstuna mot Rosengård på bortaplan.

Publicerad 2017-07-14 kl 15:25

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER