Damallsvenskan

Eskilstuna United vann över Örebro hemma på Tunavallen.
Två mål i första halvlek räkte för att bärga andra raka vinsten.
Matchen slutade 2-0.

Under måndagskvällen ställdes Eskilstuna United mot Örebro i damallsvenskan. Matchen spelades på Eskilstunas hemmaarena Tunavallen.

Några placeringar ovanför gästerna i tabellen tog hemmalaget Eskilstuna tag i taktpinnen på en gång. Redan i den sjätte minuten var anfallaren Ngozi Okobi-Okeoghene framme och fixade 1-0. Sedan skulle det bli tufft för Örebro.

Innan matchen blåstes av för halvtidsvila hann Eskilstuna även göra 2-0. Det var Noor Hoelsbrekken Eckhoff som tryckte dit bollen på frispark.

2-0-ledningen skulle räcka för att plocka tre poäng mot Örebro. Eskilstuna fortsatte övertyga i andra halvlek, även om Örebro kom till kontringslägen, och resultatet stod sig matchen ut.

Eskilstuna: Fraine - Oskarsson, Östlund, Bækkelund, Stenevik - Eckhoff, Vickius, Saving - Okobi-Okeoghene, Rogic, Jalkerud

Örebro: Enblom - Ágústdottir, Regnås, Kovacs, Sandberg - Wickenheiser, Pikkujämsä, Hellström - Pelgander, Kollanen, Lockwood

Publicerad 2022-06-13 kl 21:01