POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAMALLSVENSKAN

Eskilstuna värvar finsk landslagsspelare

Foto: Bildbyrån

Eskilstuna värvar finskan Tia Hälinen.
24-åringen ansluter från Sparta Prag.
- Jag kommer att arbeta hårt för att förbättra mitt spel och bidra till lagets utveckling, säger Hälinen till klubbens hemsida.

Eskilstuna United gick till sommaruppehåll i damallsvenskan som nästjumbo. Nu stärker klubben upp truppen inför hösten. I helgen presenterades kanadensiskan Shannon Woeller, och nu har klubben gjort klart med ett till nyförvärv.

Finskan Tia Hälinen, med nio A-landskamper på meritlistan, ansluter från Sparta Prag. "Allroundspelaren" har tidigare varit på besök hos klubben i mitten på juni.

- Jag gillade det jag såg när jag besökte Eskilstuna tidigare i juni. Jag gillade miljön och atmosfären. Det dagliga arbetet är viktigt, jag kommer att arbeta hårt för att förbättra mitt spel och bidra till lagets utveckling, säger Hälinen till klubbens hemsida.

Tränaren Magnus "Munken" Karlsson om nyförvärvet:

Tia har vi lärt känna väl via de dagar hon spenderade hos oss i mitten på juni. Vi förstärker truppen med en allroundkunnig fotbollsspelare med internationell erfarenhet. Det faktum att Tia kan spela på flera positioner ger oss fler möjligheter till hur vi kan formera laget. Vi uppskattar också att vi får en spelare som så uttalat uttrycker höga ambitioner med sitt idrottande.

Publicerad 2018-07-20 kl 09:40
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå