POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAMALLSVENSKAN
2v

FEM SPANINGAR: "En 16-årig artist bjöd på uppvisning"

Foto: Bildbyrån.

Rosengård och Kopparbergs/Göteborg spelade 2-2.
Då visade en 16-årig artist upp sig och bjöd på uppvisning.
Här är Andréas Sundbergs fem spaningar.

En 16-årig artist
Hanna Bennison. Lägg namnet på minnet. Startspelare på Rosengårds centrala mittfält och det är svårt att tro att hon är 16 år. Vändningarna, blicken, kontrollen, lugnet. Så mogen för att vara 16 år. Mot Kopparbergs/Göteborg gjorde hon sitt första allsvenska mål, och det var en uppvisning från start till mål. Först blev några motståndare yra och hängde inte med, sedan fick hon tillbaka bollen och klippte till strax utanför straffområdet. Målet var matchens prestation. Sett till hennes kreativitet så var det konstigt att man inte använde sig mer av henne och gav henne en större roll. Men starkt att som 16-åring starta i topplaget Rosengård. Där lär hon utvecklas och ta kliv och det ska bli spännande att följa resan.

Tunga avbräck i båda lagen
Kopparbergs/Göteborg kom till spel utan landslagets mittfältare Elin Rubensson som var magsjuk. Efter 30 minuter var känslan: är Göteborg så här beroende av henne? Men det blev bättre och det var starkt att ta en poäng utan sin nyckelspelare.

Rosengård saknade Jessica Samuelsson och Nathalie Björn och det är två klasspelare. Men lagets bredd är imponerande. In från bänken kom Ebba Wieder, Hailie Mace och Fiona Brown.

Svagt av Rosengård att inte döda matchen – men starkt av Göteborg att resa sig
Efter 30 minuter och 2-0 såg det ut som ett topplag mot ett bottenlag. De flesta trodde nog att det var större chans att det skulle bli ett 3-0-mål än att det skulle bli en 2-1-reducering. Där och då borde hemmalaget dödat den här matchen. Men Kopparbergs/Göteborgs tränare Marcus Lantz och Jörgen Ericsson visade fingertoppskänsla och tog ner anfallaren Rebecka Blomqvist till vänster på mittfältet, flyttade in Julia Roddar och spelade 4-5-1. Plötsligt fick man stopp på Rosengårds övertag, kom in i matchen och gjorde både 2-1 och 2-2 innan halvtid. 

Många i Göteborg ska ha beröm för att man reste sig på det sättet och att man faktiskt var närmast segern. Julia Zigiotti Olme med sitt defensiva slit och sin offensiva finess, Vilde Böe Risa, Filippa Curmark och Julia Roddar slet hårt. Gillade också Emma Koivisto som var bra till höger.

Levenstad viktig i Rosengård
Malin Levenstad har haft en tung tid med skador och inte klarat av att spela utan har varit med i ledarteamet. Nu är hon tillbaka och styr sitt lag från sin mittbacksposition. En ledare med ett lugn, bra uppspelsfot och blick. Räkna med att många lag kommer att vilja ta bort henne när Rosengård ska bygga upp sitt spel. 

Tre som kommer att vara med i Sveriges VM-trupp
Caroline Seger, Julia Zigiotti Olme och Zecira Musovic var förmodligen spelarna på planen som kommer att finnas med när Peter Gerhardsson tar ut VM-truppen om elva dagar. Hanna Bennison är ett namn som kittlar, som är bra, kan bli väldigt bra, men som det förmodligen är för tidigt för att få en plats. Sedan är en spelare som det inte har pratats om Malin Levenstad. Hon har bra egenskaper i att hon är bra på att spela och skicklig i uppspelen och på att bygga anfall. Men även här ska det mycket till med tanke på att hon inte har varit med i Gerhardssons trupper. Göteborgs Rebecka Blomqvist är en målskytt och Pauline Hammarlund en bra boxspelare, men också här ska det mycket till för att komma med i VM. Så gissningen säger att Seger, Zigiotti Olme och Musovic var spelarna som kommer med i VM (plus Nathalie Björn och Elin Rubensson som inte var med).

Publicerad 2019-05-05 kl 19:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå