Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Gren: "Det kom lite som en chock"

5v

Mats Gren har tvingats bort från Häcken.
Nu bryter tränaren tystnaden efter avskedet.
- Det kom lite som en chock, säger han till Göteborgs-Posten.

BK Häcken meddelade i förra veckan att chefstränaren Mats Gren, 58, lämnar och ersätts av Robert Vilahamn som ny huvudtränare i föreningen. Gren har lett klubben till ett SM-guld, en cuptitel och ett Champions League-gruppspel, men samtidigt kommer laget i år att sluta på andra plats i damallsvenskan.

Gren har under en tid valt att vara tyst, men går nu ut och kommenterar avskedet. Han menar att han haft det lite på känn sedan i somras, men att beskedet ändå var överraskande. 

Det kom lite som en chock, säger Gren till Göteborgs-Posten.

Gren berättar vidare, för GP, att han fick ett erbjudande i somras från en utländsk klubb, men att Häcken då valde att stoppa flytten. Gren påstår sig då ha krävt ett tidigt besked om sin framtid och säger sig ha blivit lovad ett svar efter Champions League-kvalet i början av september, men så blev det inte. 

ANNONS

- I somras dök det upp en chans för mig att flytta till en klubb i schweiziska andraligan (SC Kriens, reds.anm). Jag hade inte sökt det utan en god vän i klubben ringde och sa att de ville ha mig. Då vägrade Häcken att släppa mig. Men de ville heller inte förlänga med mig, säger han till tidningen. 

Gren berättar även, för GP att motiveringen till avskedet, som han fått från Häcken, är att klubben vill ha en tränare "som är mer hemma med Häckens sätt att spela". Han håller dock inte med om det och menar att han är besviken över att han gick gå. 

Häckens sportchef Martin Ericsson svarar i sin tur, i en intervju med GP, på Grens kritik om att tränaren inte fick ett tidigt besked om framtiden. Ericsson menar att klubben alltid vill vara ute i god tid, men att det varit "en väldigt speciell situation med övertagandet och en hel stab med utgående avtal". 

ANNONS
Publicerad 2021-10-26 kl 14:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto