Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

DAMALLSVENSKAN

Guldhjältarna fick fint välkomnande i Linköping

Foto: SCANPIX

Röd matta, kommunpampar och en lång bussresa fick avrunda gulddagen för det nyblivna mästarlaget Linköping.
Det verkliga firandet får vänta tills säsongen är färdigspelad.

Stämningen var det inte något fel på när bussen vid 22-tiden rullade fram till Linköpings Arena, efter att ha kört guldhjältarna de 30 milen längs E4 från Vittsjö. Med guldhattarna på och humöret på topp ramlade spelarna ut från bussen och sjöng och skålade med representanter från kommunen och klubben.

- Det är klart att jag är sjukt stolt. Jag har ju varit med och värvat flera av de här spelarna som 16-17-åringar, sade LFC:s ordförande Christer Mård till Östgöta Correspondenten.

- Vi har inte råd att vara den klubb som betalar bäst. Utan hit kommer folk för att de vill bli bättre fotbollsspelare. Att vi vinner är bra för fotbollen i sig.

Trots att SM-guldet redan är säkrat återstår två matcher: borta mot Mallbacken om två veckor och hemmamatchen mot Eskilstuna - som hjälpte LFC att bärga guldet genom att slå tvåan Rosengård - 5 november.

Det är efter den senare som det "riktiga" firandet av guldet ska äga rum. Dagen efter matchen väntar presentation, underhållning och tal på Stora torget. Kommunen planerar även en guldmiddag för spelare, ledare och speciellt inbjudna gäster, skriver corren.se.

Publicerad 2016-10-16 kl 23:40
DAMALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER