Gunnarsdottir tog farväl av damallsvenskan med en seger

Damallsvenskan

FC Rosengård är fortsatt obesegrat i årets allsvenska. Mot tabelltrean Eskilstuna United kom ännu en seger och mittfältsmotorn Sara Björk Gunnarsdottir fick en snygg sorti när hon nu lämnar mästarlaget.

Eskilstuna stod emot trycket i en dryg timme. Mimmi Larsson och Olivia Schough hade ett par chanser mot det regerande mästarlaget i den första halvleken, men det var mållöst i paus inför 2 249 personer på Tunavallen.

För Sara Björk Gunnarsdottir, 25, var torsdagens match den sista i Rosengårdströjan innan flytten till tyska Wolfsburg. Isländskan har styrt mittfältet under sex säsonger och har på 110 matcher stått för 34 mål.

Och hon fick avsluta snyggt. I den 61:a minuten var det Björk Gunnarsdottir som slog en lång passning fram till Marta, som tog sig fram och sköt in 1-0 till gästerna.

- Det blir så klart svårt att lämna. Det hade varit enklare om man haft det tråkigt här och inte trivts, men så har det inte varit. Jag har gillat allt, klubben, staden och alla runt laget. Men nu är det dags att ta nästa steg i karriären, sade Sara Björk Gunnarsdottir till Sydsvenskan inför matchen.

Rosengård går i och med segern upp i serieledning före Linköping, som dock har spelat en match mindre.

I kvällens andra match tog Kristianstad sin andra raka seger när man besegrade Mallbacken med 1-0 på hemmaplan.

Publicerad 2016-06-23 kl 21:59