Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Häcken värvar landslagsmålvakt - kan ersätta Falk: "Måste ha bra ersättare"

Damallsvenskan

Häcken värvar den schweiziska landslagsmålvakten Livia Peng.
Men det betyder inte att Jennifer Falk är på väg bort nu i sommar.
- Nej utan nu har vi två bra målvakter, säger sportchef Christian Lundström till Fotbollskanalen

Foto: BK Häcken

Livia Peng är bara 20 år men redan landslagsmålvakt, och förbereder sig just nu för att spela EM med Schweiz. Nu har hon dessutom skrivit på för Häcken.

- Vi tror mycket på Livia. Hon är så bra att hon kan stå redan nu, men samtidigt är hon en framtidsmålvakt. Vi har ju (Jennifer) Falk också. Så nu har vi två bra målvakter, säger Christian Lundström.

Jennifer Falk är också en landslagsmålvakt och hon förbereder sig för att spela EM med Sverige. Frågan är om Häcken har värvat Peng för att Falk är på väg att lämna?

- Vi tar in henne för att ha målvakter som klarar stå. Skulle Falk inte vara kvar nästa år så måste vi ha bra ersättare. Men hon är inte på väg att lämna oss nu i sommar. I så fall, om Falk lämnar, så måste vi ha in en till. Vi räknar med att Falk stannar, hon har kontrakt med oss, säger Lundström.

ANNONS

Livia Peng har skrivit på ett kontrakt med Häcken som gäller till och med sommaren 2025. På klubbens hemsida berättar hon om sina egenskaper.

- Jag är en väldigt offensiv målvakt med stor vilja och beslutsamhet. Jag tycker att jag har bra karisma och är modig. Jag är väldigt aktiv i matcherna och försöker alltid vara spelbar, säger hon.

Publicerad 2022-07-04 kl 15:08

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto