Häckens kräftgång fortsätter - nytt poängtapp mot Vittsjö

Damallsvenskan

Det blev en ny förlust för Häcken när Vittsjö kom på besök.
Matchen slutade 3-2 och innebär den tredje förlusten på lagets fem senaste matcher.

Efter att ha inlett vårsäsongen starkt har det gått tungt för BK Häcken den senaste tiden. Efter att ha kryssat mot Piteå (1-1) den 22 maj hade klubben spelat fyra matcher inför Vittsjö GIK kom på besök till Bravida Arena under söndagen. På de fyra matcherna hade det blivit en seger, ett kryss och tre förluster - och under söndagen blev det en ny förlust.

Redan efter 28 minuter hade gästerna tagit ledningen genom Sandra Adolfsson. Häcken kvitterade dock några minuter senare och tog med sig ett 1-1-resultat in i halvtid.

Men i den andra halvleken rann det i väg. Med timmen spelad gav Jutta Rantala återigen gästerna ledningen och med en kvart kvar att spela utökade Clara Markstedt till 3-1. Hemmalaget fick till ett reduceringsmål till 2-3 bara två minuter efter 3-1-målet, men lyckades därefter inte lösa något kvitteringsmål.

Söndagens förlust innebär att BK Häcken tappar i tabellen. Man ligger numera på fjärdeplats, tio poäng bakom tabellettan Rosengård, och efter segrar under söndagen ligger Vittsjö på femteplats och Hammarby på sjätteplats (besegrade IFK Kalmar med 4-0) - båda bara en poäng bakom Häcken.