Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DAMALLSVENSKAN
29v

Hammarbys satsning - vill slå publikrekord mot Djurgården

Foto: Bildbyrån

Hammarby ska försöka slå publikrekordet i damallsvenskan. 
På söndag, när laget möter Djurgården på Tele2 Arena, satsar klubben på att locka över 15 000 åskådare.
- Satsningen på morsdagderbyt handlar om att sända signaler till hela fotbollssverige, säger klubbens vice vd Markus Nilsson i ett uttalande.

Hammarby har ändå de tog steget upp i allsvenskan varit seriens publikstarkaste lag. Nu kör klubben ett försök att locka storpublik till Stockholmsderbyt mot Djurgården den 27 maj. 

- Vi vill göra samma resa med vårt damlag som vi gjort med herrarna. Det är viktigt ur flera perspektiv. Inte minst för spelare i vår egen ungdomsverksamhet där vi vill inspirera till att uppnå drömmar. Alla unga fotbollsspelare drömmer om att en dag få spela inför storpublik och vi vill att man ska ha den möjligheten i Hammarby oavsett om man spelar i våra pojk- eller flicklag, säger Hammarbys vice vd Markus Nilsson i ett uttalande.

Hammarbys vill slå det nuvarande publikrekordet i damallsvenskan på 9413 åskådare och siktar på att locka 15 000 personer till Tele2 Arena, där matchen kommer spelas. Derbyt mot Djurgården spelas den 27 maj, när mors dag infaller och klubben har under tisdagen sålt omkring 3000 biljetter.

- Satsningen på morsdagderbyt handlar om att sända signaler till hela fotbollssverige. Hammarby gör en rejäl satsning och kommer att marknadsföra matchen fullt ut i våra egna kanaler och även köpa en del utrymme i externa kanaler. Det är självklart så att vi måste bygga intresset även för vårt damlag för att över tid kunna öka våra intäkter och ta tabellplaceringar, säger Nilsson.

Publicerad 2018-05-21 kl 18:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons