POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAMALLSVENSKAN
2v

HIF för dialoger med Seger om en framtida satsning

Foto: Bildbyrån

Caroline Seger kan få en nyckelroll i HIF:s nya satsning. Det handlar om starten av ett flicklag och en dröm om damallsvenskan.
- Det måste finnas en tydlig plan för att det ska vara något jag hoppar på, säger Seger till HD.

34-åringen sitter på ett utgående kontrakt med Rosengård.

- Vi får se var det leder. Så länge jag tycker fotbollen är rolig, är motiverad och presterar på en hög nivå är ålder bara en siffra för min del, säger hon till HD.

I början av nästa år börjar HIF arrangera flickfotboll och planen är framöver att också starta ett damlag. Klubben har nu frågat om Caroline Seger är intresserad av en roll i det projektet. Seger själv medger att det funnits samtal om det men inget konkret.

– Skulle en sån grej komma upp och det är något HIF vill satsa på måste det finnas en tydlig plan för att det ska vara något jag hoppar på. Det får inte bli att man gör något halvhjärtat bara för att det ska vara så. Det ska vara en rejäl satsning som jag tror på, säger Seger till sajten.

Hon hade velat se att HIF startade en flickverksamhet mycket tidigare.

– Jag tycker att HIF skulle ha gjort det för längesen, att de skulle ha en flickverksamhet. Det är det bästa laget i stan, oavsett pojke eller flicka ska man kunna ha samma drömmar och kunna spela i stadens lag. Det är om inte annat på tiden att de startar något, har en tydlig plan och fullföljer den.

HIF:s klubbdirektör Joel Sandborg bekräftar att det funnits en dialog med Seger.

– Så länge vi kan visa en långsiktig och hållbar plan för den här flickverksamheten, och damverksamheten över tid, är hon intresserad att lyssna. Men vi är inte så konkreta att vi kan säga att det handlar om en specifik roll. När vi har kommit längre ska vi sätta oss igen. Vill Caroline vara en del i det här vill vi kunna använda henne som ambassadör, ha henne i organisationen. Men än så länge är det oerhört löst diskuterat, säger han.

Klubbdirektören får frågan om HIF kan ha ett damlag redan nästa år.

– Det vill jag inte spekulera kring, men den långsiktiga tanken är definitivt att det ska finnas ett damlag. Vi vill ha det i vår verksamhet och vill över tid gärna ha damallsvensk fotboll på Olympia. Nu pratar vi om en långsiktighet över kanske tio år.

Publicerad 2019-09-02 kl 13:40
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå