Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Ilska i Bajen-truppen efter att tränaren fick sparken: "Många var arga"

Hammarby valde att sparka Olof Unogård.
Och man gjorde det trots spelarnas protester.
- Vi har svårt att ta beslutet att han blev sparkad som tränare för där har han inte misslyckats, säger Cathrine Dahlström till Fotbollskanalen.

Under måndagen lät Hammarby meddela att Olof Unogård fått sparken från sitt uppdrag som huvudtränare och sportchef för Bajens damlag. Och i samband med det riktade man sparp kritik mot hur Olof Unogård ”vid upprepade tillfällen överskridit sina befogenheter”.

Unogård, som vara både huvudtränare och sportchef, fick lämna båda sina uppdrag. Beslutet att sparka Unogård även från tränarposten har dock inte fallit väl ut hos spelartruppen. Den tidigare spelaren och U19-tränaren Elena Sadiku skrev ett inlägg på Instagram där hon riktade stöd till Unogård. På inlägget har bland annat försvararen Amanda Johansson kommenterat med orden #gotyourback” och flera spelare har gillat Sadikus inlägg.

ANNONS

När Fotbollskanalen ringer upp Amanda Johansson förklarar hon att det var rejält frustrerat och upprört i spelartruppen när beskedet lämnades.

- Det var en väldigt tråkig stämning på mötet (där spelarna informerades av styrelsen) i går, väldigt många gick därifrån arga, besvikna och ledsna kring det beslutet som togs. Att vi är besvikna, ledsna och otroligt frustrerade – då talar jag nog för alla, säger hon till Fotbollskanalen.

Enligt Johansson var Unogård omtyckt som tränare – och spelarna hade gärna sett honom fortsätta.

- Vi har otroligt stort förtroende för Olof fortfarande och det har ju vi för att han tagit oss dit vi är i dag. Han har gjort allting för oss och det har självklart inte alltid varit jättepositivt för hans egen del, det är han väl medveten om själv. Men vi är så otroligt tacksamma att han tagit den fajten för oss. Vi har allting att tacka Olof och i går var en otroligt sorgsen dag. Det var jättetråkigt och det kändes som att vi alla hade det lite på känn, att det fanns en möjlighet att det skulle kunna hända men vi trodde att han skulle få vara vår tränare. Det har han definitivt inte misslyckats med på något sätt. Vi är så nöjda med honom så det finns inte.

ANNONS

Fanns det en förståelse i truppen kring hur styrelsen resonerat eller var det bara ilska och frustration?
- Det fanns en förståelse för att fel beslut hade tagits, vilka beslut vet vi inte, men det har vi förståelse för. Men vi tycker att det är tråkigt att det måste påverka tränarrollen, vår vägledare. I slutändan är det bara vi som blir drabbade. All skit kommer tillbaka på oss.

Cathrine Dahlström är av samma uppfattning:

- Vi kan inte uttala oss om att han blev sparkad som sportchef, det beslutet har vi inte med att göra, men vi har svårt att ta beslutet att han blev sparkad som tränare för där har han inte misslyckats. De tycker att han är samma person, att de har noll förtroende för honom, men jag personligen tycker att de kan involvera våra tränare i det beslutet och kolla med oss i laget hur det står till. Det här blir ju… tungt.

ANNONS

Man tog det lite över ert huvud?
- Det är väl så det är. Styrelsen bestämmer ju, det är verkligheten.

- Vi satt i en och en halv timme, många grät och var väldigt upprörda och försökte få svar på det här. Men det är ju svårt att påverka ett beslut när det redan är taget.

Richard von Yxkull är ordförande i Hammarby. Han har full förståelse för spelarnas reaktion, men menar samtidigt att förtroendet för Unogård var så pass skadat att det inte var möjligt för honom att fortsätta i någon roll i föreningen.

- Vi har inte haft någon kritik mot hur Olof varit som tränare. Han har varit en jättebra tränare och gjort ett väldigt bra jobb på det sportsliga planet. Sedan är det så att Olof förlorat sitt förtroende hos styrelsen och i föreningen, som person. På det sättet som han har begått vissa tjänstefel och gått utanför de ramar och befogenheter vi tilldelat honom, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS

Och då påverkar det även tränartjänsten?
- Ja, absolut. Det påverkar vårt samarbete med Olof som person. Vi har tagit beslutet att han inte kan vara kvar i någon av de här rollerna.

Kan du exemplifiera på något sätt vad Olof gjort och som ni beskriver som tjänstefel?
- Jag vill inte gå in på detaljer på det nu. Han har överträtt sina befogenheter helt enkelt och inte agerat utefter de riktlinjer vi gett honom. Det räcker så.

Publicerad 2018-02-13 kl 12:19

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto