Janogy målskytt igen - ledde Piteå till seger

Damallsvenskan

Madelen Janogy målade för andra matchen i följd.
Då vann Piteå för första gången på nästan en månad.

Madelen Janogy, 24, gjorde i mitten av augusti comeback med Piteå i damallsvenskan efter att ha tagit en paus från fotbollen med anledning av psykisk ohälsa. Senast mot Kristianstad gjorde hon sitt första mål sedan comebacken och på söndagen slog hon till igen.

Efter en mållös första halvlek mellan Piteå och Uppsala i Norrland, så gav Janogy i den 51:a minuten sitt lag ledningen i matchen. Åtta minuter senare fick hon sedan se Fernanda da Silva utöka till 2-0 för hemmalaget i matchen. Det stod sig också matchen ut.

Piteå bärgade därmed första segern sedan i mitten av juli och är på tiondeplats i damallsvenskan. Uppsala är i sin tur jumbo i serien.