I dag blev hon matchhjälte för Hammarby mot Kif Örebro.
- Det är riktigt jävla skönt, säger Emilia Larsson till Viaplay.

Under tisdagen presenterade Peter Gerhardsson sin trupp till kommande EM i England. Bland 23 spelare fanns inte Madelen Janogy med på listan, och kommer därför att få stanna hemma när Sverige jagar guld i England.

Och dagen efter truppsläppet var det dags för omgång 13 i damallsvenskan - Hammarby gästade Örebro och det blev en jämn tillställning.

Men Madelen Janogy skulle ge Peter Gerhardsson svar på tal nästintill direkt. Men det var först Emilia Larsson som redan efter tio minuter hade ett avslut på mål som Tove Enblom fick sträcka sig efter rejält för att bollen inte skulle rulla förbi henne.

Emma Jansson hade även hon ett fint distansskott på mål som räddades av Örebro-keepern.

Och efter att Vilde Hasund missat ett inlägg från Larsson kunde Janogy kliva fram och trycka dit 1-0 med pannan. Ett fint inlägg från Larsson nådde landslagsanfallaren som nickade in bollen bakom Enblom - Janogys femte mål för säsongen.

Det blev också matchens enda mål och Janogy blev klar matchhjälte när man fick med sig tre poäng hem till Södermalm.

- Det är riktigt jävla skönt. Det är en svag insats av oss i dag, så extra skönt att vinna i dag. Jag tycker inte att vi kommer upp i press ordentligt och vi låter de hålla i bollen i andra halvlek. Det är många grejer som inte är tillräckligt bra i dag, säger Emilia Larsson till Viaplay.