Jonsdottir matchhjälte - viktig seger för Kristianstad i toppstriden

Damallsvenskan

Sveindis Jane Jonsdottir blev matchhjälte för Kristianstad.
I matchen mot Linköping avgjorde hon med ett solomål.
Det ger skåningarna viktiga poäng i toppstriden.

Matchen mellan Kristianstad och Linköping var länge mållös. Efter första halvlek var ställning 0-0 och både lagen var missnöjda med sin insats.

Men det skulle bli bättre i andra – åtminstone för Kristianstad. Bara minuter efter att pausvilan var över hittade Sveindis Jane Jonsdottir fram till ett ledningsmål. Hon fick bollen till sig nere på egen planhalva och drev den sedan själv upp till straffområdet där hon placerade in bollen vid bortre stolpen.

Ett klassmål av den unga isländskan, som skulle visa sig bli avgörande. Det blev matchens enda mål och Kristianstad fick med sig segern med 1-0.

Med det håller Kristianstad sig framför Linköping i tabellen och hänger med i striden om europaplatserna. De ligger på femteplats, bara ett poäng bakom Eskilstuna. Linköping befinner sig på en sjätteplats.