TV: Guldryck av Rosengård - Anvegårds dubbel sänkte Örebro

Damallsvenskan

Nyförvärvet från Växjö – Anna Anvegård – stod för två nya mål när hon var en mycket bidragande orsak till att sitt Rosengård segrade över Örebro med 3-1.
Den nya trepoängaren för Malmölaget innebär att man dessutom befäster sin serieledning.

Se 2-0-målet i spelaren ovan.

Landslagsanfallaren Anna Anvegård, som anslöt från Växjö för drygt fem veckor sedan, har fått en smakstart i sin nya klubb. Mot ett formsvagt Örebro gjorde Anvegård både sitt tredje och fjärde mål för Rosengård – som fortsatt leder damallsvenskan med 41 inspelade poäng.

Det var inte helt oväntat serieledande Rosengård som tydligt förde spelet i inledningen av matchen på Malmö IP. Således var inte inte heller överraskande hemmalaget som också spräckte nollan i den 16:e minuten. Första målet gjorde nyförvärvet Anna Anvegård genom att distinkt skjuta in ett inspel från anfallskollegan Jelena Cankovic.

Och Växjö-förvärvet var inte klar där. Med tio minuter kvar av den första halvleken spelade supertalangen Hanna Bennison fram Anvegård som återigen avslutade distinkt när hon utökade ledningen. Därefter kunde hemmalaget gå till halvtidsvila med en både betryggande och välförtjänt tvåmålsledning.

Om inte Anvegårds utökning i slutskedet av den första akten var lite av spiken i kistan så var Jelena Cankovics mycket vackra 3-0 definitivt det. Efter en framspelning av ytterspringaren Johanna Rytting Kaneryd lobbade Cankovic läckert in 3-0 över en utrusande bortakeeper i form av Mimmi Paulsson-Febo.

Efter Rosengårds 3-0-mål var resterande tid egentligen endast en transportsträcka till slutsignalen. Lite överraskande var ändå att gästerna fick in en reducering genom Heidi Kollanen i matchens absoluta slutskede. Tröstmålet var Örebros första mål i damallsvenskan på mer än 360 minuter.

Rosengård: Musovic - Björn, Levenstad, Viggosdottir, Svava - Samuelsson, Bennison, Troelsgaard, Rytting Kaneryd - Cankovic, Anvegård.

Kif Örebro: Paulsson-Febo - Abrahamsson, Kullberg, Östlund - Rombing, Summanen, Karlsson, Braffet, Regnås - Kollanen, Williams.