Kalmar bärgade viktiga poäng - slog Umeå på hemmaplan

Damallsvenskan

Efter en målrik första halvlek slog Kalmar gästande Umeå på hemmaplan.
Matchen slutade 3-2.
- Vi skapar bra lägen. Kalmars målvakt var grym i dag, säger Umeås Lisa Dahlkvist till Viaplay.

Under lördagen tog IFK Kalmar emot Umeå på Guldfågeln Arena i Kalmar.

Båda lagen hade, inför den tionde omgången, placerat sig i nedre halvan av tabellen där Umeå ledde med en poäng.

I första halvlek gick Kalmar ut och gjorde 1-0 efter drygt tre minuter. Alyssa Walker sprang sig fri på vänsterkanten och spelade in bollen till Juliette Kempi som kunde lägga in 1-0 i öppet mål.

Umeå kvitterade i minut 13 när Henna Riikka Honkanen nickade in 1-1 i efterspelet av en hörna från höger.

Men första halvlek slutade inte där. Kalmar hann ta ledningen igen, även den här gången var det Kempi som var framme. Men i matchminut 33 kvitterade Umeås Lisa Björk efter ett fint väggspel med Honkanen. Resultatet stod sig halvleken ut.

- Jag drev in bollen, sen såg jag luckan, säger målskytten Lisa Björk till Viaplay i halvtid.

Med 2-2 i halvtid kände Björk att Umeå borde ha mer att ge.

Men andra halvlek skulle inte bli lika målrik som den första. Kalmars målvakt Aubrei Corder stod för flera fina räddningar, vilket gjorde det svårt för gästerna.

- Jag är väldigt nöjd med räddningarna jag lyckades göra. Det är vad jag har jobbat för.  Alla poäng är viktiga här. Jag tycker att vi gjorde tillräckligt för att ta tre poäng i dag, säger Corder till Viaplay efter matchen.

Även Umeås Lisa Dahlkvist var imponerad över räddningarna.

- Vi skapar bra lägen. Kalmars målvakt var grym i dag, säger hon till Viaplay.

Slutresultatet fastställdes i minut 60 när Alyssa Walker satte 3-2 för Kalmar.

Kalmar: Corder - Habeeb, Culver, Nilsson, Pantuso - Gísladóttir, Ayers, Nowotny - Persson, Walker, Kempi

Umeå: Nayler - Åberg Zingmark, L. Dahlkvist, Santamäki, Miettunen - Mellouk, Koivisto, Holm - Björk, Honkanen, V. Dahlkvist

Publicerad 2022-05-21 kl 17:02