POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAMALLSVENSKAN
2d

Kan säkra guldet - FCR-tränaren: ”Vet ingen som pratade om oss inför säsongen”

Foto: Bildbyrån

FC Rosengård kan i helgen säkra SM-guldet.
Något tränaren Jonas Eidevall menar att inte många tippade innan serien startade.
- Inte hört någon som trodde att Rosengård skulle vinna guld 2019, säger han till Fotbollskanalen.

Om tabelltvåan Kopparbergs/Göteborg förlorar sin match mot Piteå på lördag är det klart att Rosengård vinner damallsvenskan. Om inte har Skånelaget det i egna händer på söndag mot Linköping.

- Det finns en sak som vi kan påverka i helgen och det är vår prestation mot Linköping, den ligger till hundra procent inom vår egna kontroll. Oavsett utfallet i lördagens match mellan Piteå och Göteborg kommer vi fortfarande ha samma syfte med söndagens match, det kommer vara att vinna över Linköping, säger Jonas Eidevall och fortsätter:

- För min personliga del väljer jag att inte investera några känslor eller förhoppningar i lördagens match utan de ligger framåt söndagen, och det är där hundra procent av vår fokusering ligger.

Efter tre raka guld, 2013-2015, har storklubben Rosengård varit med i kampen i toppen av serien. Förra året avgjordes allting i en dramatisk sista omgång. Vann gjorde Piteå, Kopparbergs/Göteborg tog den andra biljetten till Champions League medan Rosengård blev utan på en snöplig tredjeplats.

Men nu har alltså Rosengård möjligheten att ta hem serien redan i helgen.

- Det finns många prestationer under året som jag har varit jättestolt över. Hur vi har sett ut, både hur vi har spelat ett kollektivt anfallsspel med kombinationer och passningsspel i högt tempo. Hur vi har spelat ett högt presspel där vi verkligen har suttit ihop. Det finns verkligen stunder under året som jag är väldigt stolt över att få vara en del av det här laget.

På upptaktsträffen i våras var Kopparbergs/Göteborg klara favoriter - sex tränare i allsvenskan trodde att de skulle vinna guldet. Två tränare trodde Rosengård skulle sluta som mästare.

Jonas Eidevall har inte känt att hans lag har fått någon favoritstämpel på sig och förklarar:

- Jag vet ingen som pratade om oss innan säsongen. Folk pratade om Linköping, pratade väldigt många om. Göteborg, pratade väldigt många om. Piteå kändes det som några pratade om. Här nere var det någon som pratade om Kristianstad. Jag ska faktiskt vara helt ärligt säga att jag inte har hört någon som trodde att Rosengård skulle vinna guld 2019.

- För mig spelar det ingen roll om vi är favorittippade eller inte, men historieskrivningen måste bli rätt. Det känns som att det är många som nu säger att vi varit favorittippade, jag kan ha fel men jag har inte sett någon som tippade oss som favoriter innan serien började.

Om vi blickar mot söndagens match, hur är statusen på truppen?
- På fredagens träning kunde samtliga spelare var med ute på plan förutom Fiona Brown som är långtidsskadad med knät.

Caroline Seger, Anna Anvegård och Zećira Mušović missade veckans EM-kval på grund av skador.

- Alla tre kunde genomföra de momenten som var planerade ute på planen idag, och kunde gör det utan problem. Nu handlar det om att få en stegring på det på nästa träning så får vi se på söndag.

- Så som status är i dag är det ingen av dem som är borträknade i truppen just nu.

Publicerad 2019-10-12 kl 07:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå