KDFF ny tabelltvåa - vann klart mot Bajen efter målvaktstavla

Damallsvenskan

Kristianstads DFF tar rygg på FC Rosengård i kampen om SM-guld.
Detta efter en klar seger hemma mot Hammarby.
- Jag tycker att vi visar en otrolig, säger KDFF:s Josefin Harrysson till Viaplay efter matchen.

Kristianstads DFF är en av SM-guldkandidaterna i år och ställdes inför ett tufft test när man tog emot tabellfemman Hammarby på fredagskvällen. Men då skulle KDFF leverera ett rejält styrkebesked.

Det var dock Bajen som öppnade piggast. Madelen Janogy sprang sig fri och försökte på ett inspel i straffområdet, varpå bollen styrdes i stolpen av en hemmaförsvarare. Inget mål där, i stället var det KDFF som tog ledningen.

Tolv minuter stod på klockan när Amanda Jacobsen Andradottir testade bössan utifrån, ett skott som letade sig hela vägen in i målen. Bajen-målvakten Hannah Kohl, som debuterade i damallsvenskan, stod för en rejäl tavla när bollen gick genom handskarna på henne.

Strax innan halvtidsvilan hade svenska landslagsbacken Jonna Andersson ett kvitteringsmål i nät, men assisterande domaren höjde sin flagga för offside.

Efter paus punkterade i stället Kristianstad matchen. Tabitha Tindell var påpasslig och stötte in 2-0-målet, samt sitt 13:e för säsongen, innan Emelia Oskarsdottir utökade ledningen med knappt 20 minuter kvar att spela.

KDFF vann matchen med 3-1 efter ett sent reduceringsmål av Vilde Hasund, en seger som gör att man går upp på andra plats bakom FC Rosengård i en haltande tabelltopp. Rosengård, som samtidigt under fredagskvällen besegrade IFK Kalmar, leder damallsvenskan - tre poäng för KDFF.

- Vi är otroligt glada, det går inte att vara mycket gladare. Jag tycker att vi visar en otrolig karaktär, ger inte upp och kämpar in i det sista. Otroligt skönt, säger KDFF:s Josefin Harrysson till Viaplay efter matchen.