Och med hjälp av Kif Örebro kunde Linköping FC klättra i tabellen.
- Det var inte så vackert, säger Olga Ahtinen till Viaplay.

Det är tajt i den damallsvenska toppen och varenda poäng är extremt viktig för att knipa en Europaplats.

I den 22:a omgången förlorade Linköping FC mot BK Häcken och tappade en del poäng upp till FC Rosengård. Samtidigt som Kristianstad DFF kryssade mot Eskilstuna och kunde klättra från en tredjeplats till en andraplats.

Men nu är Linköping FC tillbaka på en andraplats i tabellen, det efter att man besegrat Piteå med 1-0. I den 37:e minuten fick Linköping en frispark som Nellie Karlsson kunde peta in i mål.

- Det var inte så vackert. Jag tycker inte det är lätt att komma hit och ta tre poäng, så jag är väldigt nöjd att vi gjorde det, säger Linköpingkaptenen, Olga Ahtinen efter matchen till Viaplay.

Linköping fick dock lite hjälp på traven av Kif Örebro som tog emot Kristianstad samtidigt.

Efter 31 minuter hade Örebros Katie Lockwood öppnat målskyttet och i den 55:e minuten spelade Heidi Kollanen till Berglind Rós Ágústsdóttir som kunde peta in bollen i mål.

Kristianstad reducerade två gånger om, men det räckte inte hela vägen för gästerna som till slut förlorade med 3-2.

- Det är svårt just nu för det är mycket känslor och man är väldigt besviken. Det är otroligt tungt i dag, säger KDFFs Mia Carlsson.

Och frågan är om inte KDFF har spelat bort sig ur toppstriden. I och med förlusten halkar man ner till en fjärdeplats. Samtidigt klättrar BK Häcken till en tredje plats och innehar just nu den sista Europaplatsen.

Publicerad 2022-10-16 kl 17:10