Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Kif Örebro drog tillbaka kontraktet - nu riktar målvakten hård kritik: "Bara massa bortförklaringar"

21v

Efter sex år i Kif Örebro tvingas målvakten Mimmi Paulsson-Febo lämna klubben.
Nu riktar hon hård kritik mot klubbledningen för hur de har behandlat situationen.
- Det känns inte som de har varit ärliga, det är bara massa bortförklaringar och det gör mig ledsen, säger hon till Fotbollskanalen.

Kif Örebros målvakt Mimmi Paulsson-Febo har spenderat de sex senaste säsongerna i klubben. I oktober fick 26-åringen besked från klubbledningen om att det även skulle bli ett sjunde år men efter en längre tystnad började Paulsson-Febo undra. I samband med diskussioner om vad Paulsson-Febo önskade i lön ringde sportchefen Jonas Karlberg upp en dag.

ANNONS

- Då frågade han: ”Hur går tankarna, Mimmi?”. Som att klubben har gått runt och väntat på mig fast det är jag som väntat på dem, säger Mimmi Paulsson-Febo till Fotbollskanalen.

Återigen var Paulsson-Febo tydlig med vad hon önskade men dagarna av tystnad blev veckor. Det var när målvaktskollegan Moa Öhman fick ett tvåårskontrakt med Kif Örebro som 26-åringen började ana vad som väntade.

- En dag hade jag ett missat samtal och när jag ringde upp så berättade sportchefen (Jonas Karlberg) att de hade valt att inte behålla mig. I ett läge där jag trodde att vi förhandlade. Det var tufft.

Är du besviken på klubben?
- Jag är jättebesviken. Mest besviken på Jonas med tanke på hur han har skött det här. Det känns inte som de har varit ärliga, det är bara massa bortförklaringar och det gör mig ledsen. Jag tror inte de har kommit på det här nu. De kunde vara schysst mot mig och bara ha sagt det från början istället för att dra ut på det samtidigt som mina alternativ att hitta en ny klubb försvinner. Det känns orättvist att de alltid skyller på ekonomin. Jag har aldrig begärt mer än vad genomsnittslönen i allsvenskan är. Det är väldigt lågt för att ha varit i klubben väldigt länge.

ANNONS

Vad tänker du om framtiden?
- Jag vet inte. Jag är så förvirrad. Jag hade inte tänkt sluta spela fotboll på det här viset, jag vill fortsätta men det är också svårt att hitta en klubb såhär sent.

Har du framfört din besvikelse för ledningen?
- Ja, Rikard (Rickard Johansson, huvudtränare) har jag inte fått så mycket återkoppling från. Även om jag var jätteförvånad och ledsen när Jonas ringde så försökte jag ifrågasätta hur de tänkte. Men de har inte gett mig något bra svar som gör att jag kan gå vidare.

- Jag har spelat i Kif så länge och jag vill alltid höra hur de tänker och hur de ser på min situation. Uppskattning. Med kontraktsförslaget skulle min lön bara höjas med några hundralappar. Jag vet att de alltid lägger sig under sett till vad de kan betala. De tar sin chans att hålla inne på pengarna.

ANNONS

När Fotbollskanalen får tag på Kif Örebros sportchef Jonas Karlberg förklarar han.

- Såklart beklagligt att Mimmi känner så, både från min personliga del men också från klubbens. Speciellt när det Mimmi har varit så pass länge i klubben som hon har varit. Det är någonting som vi får ta på oss i det här. Samtidigt är det här fotboll vi håller på med och det är fördelar och nackar med det vi gör. I en klubb som Kif Örebro har vi inte en oändlig ekonomi vilket gör att vi tvingas göra tuffa prioriteringar i slutändan - där vissa får positiva besked och andra negativa, säger Karlberg.

- Hon har haft ett erbjudande på bordet där vi var väldigt tydliga, med båda våra målvakter, för flera månader sedan att vi har ambitioner att båda skulle stanna kvar till 2021. Vi hade dialog med båda och gav dem initiala kontraktsförslag. Ingen av spelarna var nöjda med sina kontrakt men vi valde att prioritera Moa och kom också fram till en överenskommelse med henne. Då blev kontentan att vi inte hade råd med Mimmi och drog tillbaka det kontraktet. Det kontraktet där hon tyckte hon förtjänade en högre lön.

ANNONS

Känner ni att ni kunde varit tydligare med Mimmi?
- Vi kunde absolut vara tydlig i dialogen i mellantiden att Mimmi uttryckte sitt löneönskemål fram till att vi var tvungna att fatta det beslutet som vi gjorde. Såhär i efterhand kunde vi nog absolut vara det. Det är aldrig kul att lämna tråkiga besked, till en spelare som har varit i klubben så länge.

Publicerad 2020-12-14 kl 20:55

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto