TV: Kif Örebro krossade Umeå - som närmar sig nedflyttning

Damallsvenskan

Kif Örebro hade inga problem med Umeå.
Laget vann med 5-1 i lördagens enda damallsvenska match och säkrade därmed nästa års kontrakt.

Det blev en enkel match för Kif Örebro i lördagens hemmamatch mot Umeå. Örebro började matchen väldigt bra i den första halveken och gjorde tre mål på 16 minuter.

Karin Lundin öppnade målskyttet med ett straffmål, sedan var det Freja Olofssons tur att göra mål. Framspelad av Frida Skogman. Just Skogman skulle även assistera 3-0-målet, då hon skarvnickade fram till Karin Lundin som gjorde sitt andra mål i matchen.

3-0 stod sig fram till paus.

Men det var inte slut där. I den 52:a minuten hittade Nathalie Hoff Persson in med ett inlägg från högerkanten som gick långt, men längt där borta dök nyinbytte Cali Farquharson upp och gjorde via stolpen 4-0 till Örebro.

När det var dags för 5-0 stod Hoff Persson för framspelningen igen, och Nellie Lilja kunde sätta sitt första mål i matchen. I den 74:e minuten skulle Umeå reducera till 5-1 efter ett fint placerat skott utanför straffområdet, från nyinbytte Sarah Mellouk.

5-1 skulle även stå sig matchen ut. Vilket betyder att Örebro befäster sin sjätteplats, samtidigt som Umeå fortsatt ligger näst sist i damallsvenskan, med bara 19 poäng.

Örebro säkrade i och med segern nästa års kontrakt i damallsvenskan.