POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAMALLSVENSKAN
3d

Kif Örebro-tränare rapporterad till matchdelegat: "Hör inte hemma inom fotbollen"

Foto: Damallsvenskan.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se straffsituationen i spelaren ovan.

Kif Örebros tränare Stefan Ärnsved kan bli anmäld till disciplinnämnden.
Domaren Ulrica Löv anklagar tränaren för ett "nedvärderande" ordval. 
- Det hör inte hemma inom fotbollen, säger Löv till Aftonbladet

Kif Örebro föll under onsdagskvällen med 3-0 hemma mot Kopparbergs/Göteborg i ett toppmöte i damallsvenskan. Men matchen hade möjligen kunnat få en annan utgång. Närkelaget hade i första halvlek, vid ställningen 0-1, kunnat få straff efter att Kopparbergs/Göteborg-målvakten Jennifer Falk gjorde ner Heather Williams i straffområdet, men huvuddomaren Ulrica Löv valde den gången att inte peka på straffpunkten. Det väckte ilska i Kif Örebros avbytarbås. 

Tränaren Stefan Ärnsved gestikulerade och såg irriterad ut vid långsidan, vilket gjorde att fjärdedomaren Cecilia Ekvall tog ett samtal med honom. Då ska Ärnsved, enligt Aftonbladet, ha lagt ena handen på Ekvalls ena axel och sagt: "Lilla gumman, lilla gumman". 

Ärnsved är efteråt tydlig med att han tycker att det borde ha varit straff och medger att han hade kunnat bli uppvisad på läktaren för sitt uppträdande, men vill inte gå in på vad som sades mellan honom och fjärdedomaren. 

- Det kan stanna mellan mig och domarteamet. Jag vill bara att domarteamet tittar på situationen igen och försöker att vara tillräckligt närvarande i nästa match så att det inte ska upprepas, säger Ärnsved till Aftonbladet. 

Domarteamet rapporterade i sin tur Ärnsveds ordval till matchdelegaten som i sin tur kan anmäla händelsen till Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd. Ulrica Löv hörde inte exakt vad som sades, men berättar att det hon fått höra att det Ärnsved sagt är olämpligt. 

Jag uppfattar inte situationen själv. Jag hör inte vad han säger, men enligt den information jag har fått använder han ordval som inte hör hemma inom fotbollen, säger Löv till Aftonbladet och berättar vidare varför hon tycker att ordvalet är olämpligt:

För att det enbart används i ett nervärderande syfte. Det hör inte hemma inom fotbollen.

Kif Örebro är på fjärdeplats i tabellen, medan Kopparbergs/Göteborg är tvåa med fyra poäng upp till Rosengård i serieledning i damallsvenskan. 

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2019-08-14 kl 23:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå