POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAMALLSVENSKAN
1v

Kif Örebro utesluter inte sammanslagning med ÖSK: "Den lösning som ger bäst förutsättningar bör eftersträvas"

Foto: Bildbyrån.

Örebro SK planerar att starta ett elitlag på damsidan, vilket skulle påverka Kif Örebros situation.
Men kanske kan en sammanslagning mellan de båda klubbarna vara en lösning.
- Den lösningen som ger Örebros fotbollstjejer bäst förutsättningar är den som bör eftersträvas, säger Kif Örebros ordförande Fredrik Stengarn till NA.

Tidigare under fredagen berättade Örebro SK:s vd Simon Åström för NA att klubben inom några år tror sig ha damfotboll i verksamheten. Ett elitlag inom ÖSK hade synnerligen påverkat Kif Örebros situation som i dagsläget är ensamma på den scenen.

Kif Örebro har även en historia med ansträngd ekonomi – och även detta är något som skulle påverka den damallsvenska klubben om ÖSK i framtiden kommer etablera sig i som ett topplag i staden.

- Vi har vår ekonomiska bakgrund och jag gissar på att en sån klubb som ÖSK med nya tv-pengar skulle kunna göra en offensiv satsning. Partnermässigt skulle man också jobba mot i princip samma pengar. Det skulle bli en ökad konkurrens, säger Kif Örebros ordförande Fredrik Stengarn till NA.

På frågan om det finns plats för två elitlag i Örebro svarar Stengarn:

- Det kan bli tufft. Det är en så stark idrottsstad med hockey, volleyboll, innebandy och andra som redan jagar partnerpengar. Skulle Örebros näringsliv orka det när det är tufft som det är nu?

Stengarn betonar att det historiskt har funnits dialoger till och från mellan de båda klubbarna, men att det aldrig riktigt har varit på tal om att göra något gemensamt. Men kanske skulle det vara ett alternativ framöver, det menar i alla fall Stengarn.

- Om ÖSK skarpt vänder sig till oss kommer vi självklart att det med våra medlemmar som också får vara med i en sån process. Jag tror att man ska ha grundinställningen att den lösningen som ger Örebros fotbollstjejer bäst förutsättningar är den som bör eftersträvas.

Med tre omgångar kvar av årets damallsvenska placerar sig Kif Örebro på en åttondeplats med 27 spelade poäng.

Publicerad 2019-10-11 kl 17:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå