Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DAMALLSVENSKAN

Klart: Han tar över som vd för Rosengård: "Är mer än bara en klubb"

Foto: FC Rosengård.

Amir Poursamad blir ny vd för FC Rosengård.

Amir Poursamad fick nya arbetsuppgifter i Rosengård – och Klas Tjebbes slutade.
Nu tar Poursamad över som ny vd i klubben.
- FC Rosengård är mer än bara en klubb, säger han i en kommentar på klubbens hemsida.

I slutet av september i år valde FC Rosengårds klubbchef Klas Tjebbes att sluta. Som anledning angav Tjebbes att man gett sportchefen Amir Poursamad ansvaret över ekonomi och försäljning för herrlaget, vilket tidigare ingått i Tjebbes ansvarsuppgifter.

– För mig är det en stor del av klubbchefsjobbet att syssla med försäljning och ekonomi. Jag vill gå till jobbet och känna mig behövd. Så jag såg mig i spegeln och kände att det är dags att göra något annat, sa han till Sydsvenskan då.

Nu står det klart att det blir just Amir Poursamad som tar över som vd för Rosengård. Det bekräftade klubben på sin hemsida under torsdagen. Poursamad har tidigare arbetet som sportchef i klubben.

– Amir har sedan 2003 drivit flera företag inom försäljningsbranschen med goda resultat. Poursamad har stor fotbollskunskap och har sedan 2012 varit verksam inom FC Rosengård. Senast som sportchef för herrlaget där man under den gångna säsongen lyckades kvalificera sig för spel i division 1 2017, säger ordföranden Håkan Wifvesson.

Poursamad tillträder sin tjänst från och med årsskiftet.
- FC Rosengård är mer än bara en klubb där man också tar stort socialt ansvar i samhället genom olika lyckade sociala projekt. Idrott generellt skall kunna utövas av alla människor och på samma villkor oavsett bakgrund, kön eller etnicitet. Jag har själv som invandrare haft en resa genom åren både som fotbollsspelare men även som entreprenör och företagsledare varför jag känner till dem utmaningar som finns i vårt samhälle. Jag är övertygad om att vi tillsammans kommer driva igenom våra gemensamma uppsatta mål både på och utanför fotbollsplanen, säger han.

Publicerad 2016-12-15 kl 17:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons