Klassiska Umeå IK kvar på nedflyttningsplats

Damallsvenskan

Läget är fortsatt bekymmersamt för Umeå IK, både på och utanför planen. På lördagen föll laget hemma mot Kvarnsveden, 1-2, vilket var lagets åttonde förlust på 13 seriematcher.

Och vid sidan av planen hotar ekonomisk ruin för den västerbottniska klubben, som vunnit sju damallsvenska guld på 2000-talet.

Kvarnsvedens mål gjordes av Tiffany Weimer och Tabita Chawinga. Elin Bäckström reducerade på tilläggstid.

Sunnelaget Mallbacken förlorade på lördagen hemma mot Kristianstad, 0-1.

Med nio omgångar kvar av årets seriespel är Umeå under nedflyttningsstrecket, men på samma poäng som Mallbacken ovanför detsamma. Kvarnsveden gjorde i och med lördagens ett litet ryck och är tre poäng före Umeå och Mallbacken.

Piteå är ny tabelltrea efter att ha vänt 0-1 till seger med 2-1 hemma mot Kif Örebro. Lena Blomkvist gjorde segermålet, fyra minuter in på tilläggstiden i den andra halvleken.

Publicerad 2016-08-27 kl 18:43