Man höll koll på skyttedrottningen – och avgjorde i 95:e.
Kristianstad tog en blytung seger mot Kvarnsveden.
- Det var absolut rättvist, säger tränaren Elisabet Gunnarsdottir till Kristianstadsbladet.

Med elva poäng inspelade – och bara en pinne ned till nedflyttning var det en viktig match som spelades för både Kvarnsveden och Kristianstad på fredagskvällen.

Gästerna kopplade greppet direkt då Ogonna Chukwudi gav KDFF ledningen redan efter dryga tio minuters spel. Elisabeth Adoo kvitterade dock på straff med bara fem minuter kvar och matchen såg ut att sluta oavgjort.

Men i matchens femte tilläggsminut kom dock avgörandet. Inhopparen Rebecka Holm stod för inlägget som Amanda Edgren nickade in till slutresultatet 2-1.

- Det kändes som att det var längesedan vi hade turen på vår sida. Nu var den där. Och det var absolut rättvist, säger KDFF:s tränare Elisabet Gunnarsdottir till Kristianstadsbladet.

Kvarnsvedens skyttedrottning Tabitha Chawinga, som noterats för 16 mål inför den här matchen, lämnade planen mållös för första gången på två månader.

I och med segern gick Kristianstad upp på 14 poäng och skapade sig en liten marginal neråt i tabellen. Kvarnsveden står kvar på sina elva och är i allra högsta grad inblandade i bottenstriden.