Kristianstad körde över Kalmar - målvakt utbytt efter huvudskada

Kristianstad vann planenligt med 4-0 hemma mot nykomlingen IFK Kalmar.
Då byttes Kalmar-målvakten Aubrei Corder ut efter en kollision.
På annat håll spelade Linköping 1-1 mot Vittsjö.

Kristianstad slutade trea i fjolårets damallsvenska och får därmed kvala till Women's Champions League senare i år. IFK Kalmar är i sin tur nykomling i landets högsta serie efter andraplatsen i elitettan i fjol. Därmed var det inget snack om var favoritskapet låg när lagen möttes i premiäromgången i Kristianstad.

Det blev också en väntad matchutveckling när hemmalaget tog ledningen från straffpunkten genom Sheila van den Bulk i den 27:e minuten. Kort före paus fyllde också Delaney Baie Pridham på till 2-0. I andra halvlek fyllde sedan Tabby Tindell på med två snabba mål till slutresultatet 4-0.

Efter 73 minuter utspelade sig tråkiga scener när Kristianstad-forwarden Evelyne Viens kolliderade med Kalmar-målvakten Aubrei Corder i straffområdet. Viens gick sakta ut från planen och byttes ut, medan Corder fick sitt huvud bandagerat och också tvingades till byte.

På annat håll under söndagseftermiddagen tog fjolårssexan Linköping emot fjolårsfemman Vittsjö. Saori Takarada gav hemmalaget ledningen i slutet av första halvlek och när Vittjös Nellie Persson fick sitt andra gula kort i den 62:a minuten trodde nog de flesta på Linköping-seger.

Så blev det däremot inte. I stället kvitterade Linda Sällström till 1-1 med dryga kvarten kvar när hon sköt bollen i mål via en Linköping-spelare. Lagen fick därmed dela på poängen.

Publicerad 2022-03-27 kl 17:07