Kristianstad tog tung seger - Tindell hjälte mot Linköping

Damallsvenskan

Kristianstad tog en viktig trepoängare hemma mot Linköping.
Tabby Tindell blev hjälte för KDFF till 1-0 med ett vackert volleyskott.

Kristianstad var ute efter en viktig seger i jakten på topplagen när Linköping kom på besök under måndagskvällen. Inför matchen stod Kristianstad på fem poäng, medan Linköping stod på tio.

Det var hemmalaget som fick den bästa starten på matchen när Tabby Tindell slog in 1-0 på volley i straffområdet i den elfte minuten. På stopptid i första halvlek fick Amanda Andradottir ett jätteläge att utöka ledningen när hon fick ett öppet läge framför mål, men hon lyckades skjuta bollen utanför målet.

Kort efter paus kom nästa jättechans för Kristianstad, när Evelyne Viens kom fri med målvakten och sköt bollen i stolpen. Därefter rullade bollen längs mållinjen innan den gick ut igen.

Efter ett par chanser för Linköping lyckades Kristianstad hålla undan, vinna med 1-0 och säkra tre viktiga poäng. KDFF, som ligger sexa, står nu på åtta poäng och har bara tre poäng upp till serieledning.

Publicerad 2022-04-25 kl 21:20