POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAMALLSVENSKAN
1v

Kungsbacka DFF kan tjäna på att trilla ur damallsvenskan: "Då kommer vi få spela våra matcher i Kungsbacka"

Foto: Bildbyrån

Kungsbacka DFF ligger sist i damallsvenskan och det kan bli svårt för laget att hålla sig kvar i ligan, samtidigt som de kämpar med elitlicensen. 
Men, med tre omgångar kvar börjar det se ut som att det kan finnas fördelar med att ramlar ur.
- Kanske kan vi få lite mer intäkter med tanke på att vi får spela hemma i Kungsbacka, säger klubbens ordförande Johan Johqvist till Fotbollskanalen.

Just nu utreds Kungsbacka DFF av licensnämnden då klubben redovisade negativt eget kapital i våras. Nu måste de göra ett periodbokslut och en helårsprognos samt en likvideringsplan för kommande år. Andra klubbarna behöver bara redovisa att de har ekonomiska förutsättningar att fullfölja nästkommande år. 

- Beslut om klubbarna får elitlicenser kommer redovisas i november när alla svenska ligor är avslutade. Om Kungsbacka DFF:s elitlicens blir godkänd och de spelat sig ur allsvenskan åker de ner till elitettan, men om de inte får licensen godkänd åker de direkt ner i division 1. säger Kjell Sahlström på Svenska fotbollsförbundet till Fotbollskanalen.

Kungsbacka DFF ligger i skrivande stund sist i damallsvenskan vilket gör att laget med stor sannolikhet kommer ramla ur ligan, och nu är elitlicensen avgörande för lagets framtid. 

Enligt ordförande Johan Johqvist ser ekonomin helt okej ut och kan till och med se fördelar med att laget eventuellt åker ner i elitettan. 

- Då kommer vi få spela våra matcher i Kungsbacka, vi har ju tidigare spelat i Varberg och det har kostat oss en hel del pengar. Kanske kan vi få lite mer intäkter med tanke på att vi får spela hemma i Kungsbacka då. Å andra sidan är elitettan inte en billigare serie för oss då det kommer bli fler lag i Norrland som vi måste resa till. Vi vet inte heller säkert hur elitettan kommer att se ut, säger han till Fotbollskanalen. 

Mittfältaren Jenny Danielsson säger att klubbens dåliga ekonomi påverkat laget och spelarna. Hon berättar att de gärna vill spela i Kungsbacka för att få mer uppmärksamhet. 

- Vi gör allt vi kan, det har varit tråkigt att spela i Varberg. Kan vi få spela matcher i Kungsbacka så kanske flera kan komma och heja, säger hon. 

Klubben har en svår ekonomisk situation, hur insatt är du?
- Det har varit jättejobbigt för alla. Alla måste jobba och spela samtidigt, så det tar fokus från fotbollen. Vi har även haft många skadade spelare, och det har inte gått att köpa nya spelare in i klubben under sommaren. Jag hoppas att de kan lösa det till nästa säsong. Jag måste säga att det har påverkat många av spelarna i Kungsbacka.

Publicerad 2019-10-10 kl 10:22
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå